Vasárnap délután majd egy kicsit beborul, záporok és zivatarok is kialakulhatnak elszórtan, de estére újra kiderül az ég. 

A térség időjárásával kapcsolatban mindig friss hírekkel szolgáló Meteo Mecsek előrejelzése szerint a hőmérséklet délután 32-34 fok között alakul, de előfordulhatnak záporok, zivatarok – kérdés, hogy ezek lehűtik-e majd valamelyest a levegőt.

Emellett extrém fokozatú UV-sugárzás lesz ma, ami azt jelenti, hogy akár 15 perc alatt csúnyán leéghetünk a napon.

Akik most utaznak: míg a hőségriasztás érvényben van, a pécsi vasútállomáson ingyen osztanak ásványvizet. A forróság elleni védekezéssel kapcsolatos fontos információkért, a pécsi ivókutak, csobogók, légkondicionált intézmények listájáért kattintsatok ide.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint vasárnap továbbra is elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van életben Baranyában, mely szerint a napi középhőmérséklet 25 fok felett várható.

Hétfőn már narancssárga riasztás lesz érvényben, majd kedden és szerdán jön a valóban brutális meleg. Akkor hármas fokozatra „kapcsol” a figyelmeztetés: várhatóan mindkét nap 29 fok felett lesz a napi középhőmérséklet.

Hétfő, kedd és szerda térképen:

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőtől szerdáig a legmelegebb órákban akár 38 fok is lehet, sok-sok napsütés kíséretében telik majd a hét eleje, ám mindegyik nap van esély záporok-zivatarok kialakulására.

Ti hogy vészelitek át a meleget? Küldjétek el nekünk tippjeiteket!