Raktár lesz a kollégiumból

Átmenetileg benépesülhet a Puskin téri kollégium, miután évekkel ezelőtt elhagyták a gyerekek a szebb napokat látott épületet. A Pécsi Turisztikai Kft. veheti birtokba az épületet.

hirdetés

A Gyárvárosban található Puskin téri kollégiumot 2011 nyarán ürítették ki. A lépést azzal indokolta a városvezetés, hogy az épületet kevesen használják, ezért a fenntartása gazdaságtalan. A korábban közel 1000 diákot fogadó Hajnóczy József Kollégium – melynek tagintézménye volt a Kodály Zoltán utcai és a Türr István utcai mellett a Puskin téri kolesz is – immár 625 tanulót tud fogadni.

A magára hagyott intézményt az elmúlt időszakban többször is megtalálták a fémtolvajok, a Hajnóczy kollégium vezetője korábban is úgy nyilatkozott, hogy többször tettek feljelentést a tolvajok ellen. A bűnözőket egyébként az sem érdekelte, hogy néhány méterre működik a gyárvárosi rendőrőrs, és már jó néhányszor elkapták őket.

Az üresen álló intézménynek azonban most részben új funkciót találtak. Pécs alpolgármestere, Csizi Péter által jegyzett előterjesztés szerint az Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. veheti birtokba az intézmény egy részét, ahol a városi kulturális programok lebonyolításához szükséges eszközöket, pavilonokat tárolják majd.

A házat ugyanakkor eladná a város, de eddig senki nem jelentkezett, hogy mevenné a 760 millióra taksált épületet.