Szárszón égett meg a fiú

A Facebookon az egyik felhasználó arról írt, hogy egy szentesi fiatalembert Pécsett az elmúlt napokban megtámadtak, s a támadó fel is gyújtotta áldozatát, aki belehalt sérüléseibe. A rendőrség cáfolt. 

hirdetés

A Sonline.hu információi szerint Balatonszárszón szerezhette égési sérüléseit az a szentesi fiatalember, aki Pécsett hunyt el csütörtökön. Egy rémhír szerint a baranyai megyeszékhelyen bántalmazták brutálisan, de ezt a rendőrség azonnal cáfolta.

A valóságban a csütörtökön Pécsett elhunyt fiatalember húsz esztendős, s Balatonszárszón történt vele valami, melynek ügyében információink szerint a rendőrség nyomoz, s igazságügyi boncolást is elrendelt.

A lap beszámolója szerint a szentesi K. Tamás szüleivel együtt vett részt augusztus 5-én egy vasutasok számára szervezett összejövetelen, majd este elhagyta a szállásukat. A lap úgy tudja, hajnali fél háromkor a Fenyő utcában kopogtatott be egy házba, s a tulajdonosok megrettenve vették észre, hogy a fiú felsőteste és bal karja összeégett.

Bár K. Tamás ekkor még magánál volt, nem tudta elmondani, mi történt vele. A mentők, akik kórházba szállították áramütésre gyanakodtak, ám információink szerint az orvosok – akik megállapították, a fiú felsőtestének 40-50 százaléka megégett – szerint a sérülések nem áramtól származnak, hanem valódi égésnyomok.

A Siófoki Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet, az ügy vizsgálata során bűncselekményre vonatkozó körülmény nem merült fel, illetőleg az idegenkezűség kizárható – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Korábban írtuk:

Lapunk munkatársa beszélt is a rasszista poszt elindítójával, aki szerint ő is hallomásból tud az esetről, de annak a barátjának kilétét, akitől hallott az állítólagos bántalmazásról, nem akarta felfedni.

Az álhír szerint Pécsett egy családi kiránduláson lévő, 18 éves szentesi fiút megvertek, majd felgyújtották, vérre lett volna szüksége, de a frissen szervezett véradás már nem járt eredménnyel, reggelre belehalt sérüléseibe.

Úgy tűnik, hogy a rendőrség nem vette be a szövegét, mert a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság cáfolta kijelentéseit, a férfi ellen rémhírterjesztés miatt eljárást indított.

Később annyi kiderült, hogy Pécsett valóban elhunyt egy fiatalember, akit égési sérülésekkel kezeltek a pécsi klinikán. Ám a fiú a Balatonszárszón nyaralt, az is elképzelhető, hogy súlyos áramütés áldozata lett.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint “a haláleset körülményeit a Siófoki Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Az ügy vizsgálata során bűncselekményre vonatkozó körülmény nem merült fel, illetőleg az idegenkezűség kizárható”.