Rendőrfurgonnal költöztettek Pécsen

Két napja rohamosan terjed a pécsi Facebook közösségekben néhány fotó, amelyen egy költöztetés látszik. A jelenetet azért osztották meg már több tucatnyian, mert éppen egy rendőrfurgonból pakolják kifelé a cuccokat.  A rendőrség szerint jogilag van erre lehetőség.

hirdetés

Vasárnap óta terjednek azok a fotók a legnagyobb közösségi oldalon, amelyeken az látható, hogy egy rendőrségi kisbusszal költöztetnek Kertvárosban. A fotókat a szembe szomszéd töltötte fel a netre, a komment-cunami pedig nem maradt el.

zsaru_koltoztet_facebook

Információink szerint konkrétan a Földes Ferenc utcában történt az eset hétvégén, aki a posztot eredetileg feltöltötte, a környéken lakik.

zsaru_koltoztet01

A fotókon az látszik, hogy a rendőrautóból hűtőt, mikrót, ventillátort pakolnak ki, majd cipelik be a panelházba.

zsaru_koltoztet02

A rendőrséget is kerestük az ügyben, későbbre ígértek tájékoztatást. Úgy tudjuk azonban, hogy egyelőre azt vizsgálják, valóban pécsi-e a fotó, vagy csak egy pécsi Facebook-user töltötte fel – az épületet ugyanis nem igazán lehet beazonosítani.

Amint további információkat tudnunk meg az ügyben, vagy megérkezik a hivatalos rendőrségi nyilatkozat, frissítjük a cikket. A rendőrségtől megtudtuk, a gépjármű nem a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, hanem a Készenléti Rendőrség használatában van.

Frissítve (kedd, 13.07): Lehet költöztetni!

Az ORFK kommunikációs osztálya bár a konkrét esetről nem adott tájékoztatást, annyit közöltek, van lehetőség arra, hogy költöztetésre használják a rendőrségi furgont, de kizárólag csak a jogszabályok által előírt módon.

Közlemény:

“A belügyi járművek használatáról és üzemeltetéséről szóló 15/2011. (V. 23.) BM utasítás, a Belügyminisztérium Gépjármű Szabályzatáról szóló 20/2011. (VII. 29.) BM utasítás, a rendőrség szolgálati gépjárműveinek használatáról és üzemeltetéséről szóló 23/2011. (XI. 25.) ORFK utasítás, továbbá a rendőrségi gépjárművezetők képzéséről, továbbképzéséről, a szolgálati gépjárművek vezetésére jogosító ügyintézői igazolvány kiadásáról és visszavonásáról, valamint a szolgálati gépjárművek közlekedésével kapcsolatos baleset-megelőzési feladatokról szóló 23/2006. (VIII. 8.) ORFK intézkedés határozza meg a szolgálati gépjárművek magáncélú igénybevételének rendjét, mely normákban foglaltakra figyelemmel a Készenléti Rendőrség parancsnoka a 2/2014. (I. 29.) KR Pk. intézkedésben szabályozta a Készenléti Rendőrség szolgálati gépjárművei, légi járművei, haszongépei igénybevételének, üzemeltetésének, valamint a felelősségi elvek káresemények esetén követendő eljárás rendjét.

A fenti normák lehetőséget biztosítanak arra, hogy külön engedéllyel a térítés mértékének megállapítása mellett a személyi állomány tagja a szolgálati gépjárművet esetileg magáncélra is igénybe veheti, amennyiben az a szolgálati érdekeket nem sérti”.

 • isten megbocsát, …

  Beatrix Juhász. Nyugodtan lehet nézegetni. Megcsillan az értelem.

 • Névtelen

  A rosszindulat félegészség !!!

 • Csak én

  Teljesen egyet értek Egyasokból-al.
  Nem tök mindegy, hogy mivel költöztetnek? Ha elkérte az autót, és oda adták neki a költözéshez, mert éppen nincs rá szükség a szolgálatban, akkor ennyi, az ő dolguk. Biztos ő sem ingyen kapta meg, de mégsem kell teherautót bérelnie sok pénzért, megfizeti az üzemanyagot azt ennyi.
  Én is elszoktam kérni a céges teherautót saját céljaimra. Kifizetem az elhasznált gázolajat, vagy beletankolom, ha kárt okozok benne javíttatom és kész. Én jól járok a cégnek meg nem kerül semmibe.
  Nincs ezzel semmi probléma.

 • Blackice

  Személyszállításra is van gondolom lehetőség, mert a szomszédban a rendőr mindig rendőrautóval hozza-viszi a gyerekeit.

 • kertvaros13

  A.C.A.B

 • lazarus

  Mi a rendőrség szlogenje? Szolgálunk… Költöztetésben is 🙂

 • pécsi

  Na ezt jól megmagyarázták hogy véletlenül se értsd meg. Gratula a cikkírónak

 • Szekeres A.

  Hát valóban elég egyszerű vagy.Felháborítóan egyszerű.

 • akárki

  Majd ha téged vágunk ki valahonnan, vagy a családtagodat, akkor is ez lesz a véleményed? Felháborodott!

 • túróice

  Kedves Felháborodott!

  Az nagyobb probléma hogy az internetszolgáltatód a net bekötése előtt nem végzett nálad iq tesztet. Annyira mérhetetlenül ostoba vagy hogy téged el kéne tiltani a nyilvános véleménynyílvánítás minden formájától.

 • egyasokból

  Ki nem szarja le mivel költöztetnek? Tényleg mindenki ennyire nagyon unatkozik h csak ezzel tud törődni? Mi van ha elkérte, vagy fizetett azért a furgonért kölcsönbe? Van egy ismerősöd akinek furgonja van, igénybe veszed, van egy költöztető ismerősöd igénybe veszed…van egy céges puttonyosod igénybe veszed….nehogy már ez legyen pécs legnagyobb baja, hogy valaki rendőr furgonnal költözted. Tényleg mindenkinek ennyire rohadt sok pénze és ideje van h ekkora gonddal küzd összesen? Szomorú h ilyen dolgokkal előbb foglalkozik az ember mint a saját életének helyretételével, aztán meg mondja h neki mennyire szar……ha nem máséval törődsz, neked is jobb. Senkiben semmi tolerancia senki felé….ebből adódik h rúgdosunk és köpködünk mikor senkinek fogalma nincs, hogy az az autó jogszerűen volt-e az embernél, kaptunk egy fotót valami nagyon jólelkű embertől aki szintén nem tudott magával törődni és késsssz, már kígyót-békát mikor azt se tudjuk mi a szituáció, csak az előítélet…. ÉS még mielőtt megkapom h biztos rendőr…..nem, egyszerű, munkanélküli, magával törődő ember, aki képes leszarni másokat és törődni magával. Na mindegy..nem koptatom a szám csak unalmas nézni, hogy mindenki hogy tud köpködni, ahelyett, hogy magával törődne..

 • vackor

  Kókusz, köszi a kiigazítást. Igazad van, csak ott is az elején ment a találgatás és csak utána derült ki, hogy mi volt az a költöztetés.

 • Cim

  Olyan jo lett volna, ha nem kerul kerdojel a vegere!

 • Cathy

  Kedves “Felháborodott”!

  Igen, az állam ne is fizessen ki senkit, fizesd csak magadnak az egészségügyi ellátásodat, a mentők kiszállási díját, ha ki kell hívnod a családod valamelyik tagjához. Fizesd ki, ha ki kell hívnod a rendőrséget. Fizesd ki a tűzoltókat is, ha leég a házad. Fizess azért, hogy gyereked tanulhasson, óvodába járhasson. Szerintem drágábban jönnél ki… Nemde?

 • Gratulálok…

  re: Felháborodott
  Ha úgy vesszük teljességgel felesleges a munkájuk nem? Nem mentenek életet, meg semmi ilyesmi, a tanár se tiszta ideg a sok degenerált gyerektől, mert a hülye szülő képtelen azt megnevelni… Vegyük el a fizetését, minek az nekik, hiszen ők nem pénzből élnek… dolgozzanak ingyen nem?? Csak gratulálni tudok igazi magyar vagy ezzel a mentalitással…

 • Felháborodott

  A tanár a tűzoltó meg a kórházi alkalmazottak,mindenki aki az állam pénzén élősködik,mind ezt csinálja!!! ott lopja meg az államot,ahol tudja!!!! én kapásból csökkenteném az állami alkalmazottak fizuját!!! legalább kevesebb adót kellene nekünk egyszerű embereknek fizetni !!!

 • Szőcs

  És ha bérbevette a munkadójától a rendőr? Nem kell mindjárt rendőrért kiáltani..

 • kókusz

  re: vackor
  A városi busszal nem költöztetés történt, hanem a budai-állomás bútorait szállították, és engedéllyel. Csak azért írom, hogy az nem egészen magán jellegű volt.

 • tormika

  mi lenne ha előbb erről a rendőrség illetékese lenne megkérdezve? az nem túl magyar hozzáállás volna…

 • vackor

  Én már meg sem lepődök, pár éve városi busszal folyt a költöztetés.

  Legközelebb mentővel, tűzoltó autóval költöznek az ott dolgozók?

  Majd a halottaskocsira én is felkapom a fejem.

 • Szekeres A.

  Ha egy fűkasza vagy autó netán betonkeverő kell azt is kaphat bárki a saját cégétől jelképes áron kölcsönbe.

 • Gabriel

  ha mar aljassag. en oszinten kivanom a fotozgatonak, hogy keruljon nagy sz@rba es csak a rendorok tudjak kimenekiteni! remelem, akkor is lesz aki fotozgat, videozgat!

 • Antal107

  Innen latszik, hogy milyen egy szutyok, széthúzó egy nép a magyar! Feljelentget, mert divat szidni a rendőröket!
  Mint minden szolgálati autót, ezt is bérelni lehet, megadott feltétellel.

 • ?!valaki

  vizsgálják hogy valóban pécsi-e a fotó??? google maps-be egyből rá találtam!!

 • w

  C-s menetlevéllel megoldható. Minden autót üzemeltető cégnél van rá lehetőség, hogy az alkalmazott km díj ellenében bérbe vegye a munkáltatótól.

 • kr

  Gondolom az itt hozzászólóknak, az is teljesen természetes lenne, ha ez mondjuk egy mentővel, vagy tűzoltóautóval történne meg. Itt a lényeg az, hogy közpénzből, az adónkból fenntartott szervezet használja a szolgálati járművet, magán célokra. Vagy az sem botrányos, hogy a gyermekrák alapítvány elnöke, magáncélra használja a mentőt. Itt írják, hogy bezzeg ha segítség kel…., . Mi van ha pont mikor segítség kell, pont ez a jármű miatt nem bírnak felszereléseket kiszállítani, pl. tömegverekedés.

 • MZ/X

  Oloker te nem vagy 100as szerintem!
  Épp az a baj hogy a rendőrök csak az autósokat tudják csesztetni a közbiztonság meg a béka feneke alatt van! Hol vannak a rendőrök amikor megrongálják az autókat? Hol vannak amikor a részegek randalíroznak? Talán épp költöztetnek valahol nem! De rendbe is van ez így igazad van!

 • hm

  🙂 tuti Te vagy a fényképész is… De nyusz vagy. Legalább a neved vállalnád fel. Pfff Most jobban alszol?

 • NA-NE-MÁ!

  Ilyen a rendszer ilyen a magyar irigység, rossz indulat, feljelentés.
  Nem szeretnék ilyen ember szomszédja lenni!
  Miért fáj neki, hogy valaki a cég autójával költözködik?
  Ha engedéllyel használja az autó, semmi köze hozzá.
  Miért nem ment oda és kérdezte meg, ehhez már nem volt mersze! >:O >:O

 • Oloker

  http://index.hu/mindekozben/poszt/2014/04/28/meztelenul_randalirozott_valaki_a_belvarosban_18/

  Még itt is úgy jön ki, hogy a rendőr a hülye! Lehet gyűlölni őket, de akkor segítséget sem kell tőlük várni, ha igazi baj van!

  Ennyi!

 • Oloker

  A posztot közzétevő emberke is elmehet ám a fészkesbe! Mit gondolhatott? Most jól aláteszek másnak? Jó alaposan beolvasok a rendőrségnek? Legalább 1 napra híres leszek, mert jó sokan megosztják a bejegyzésem? Erkölcshuszár vagyok?

  És – teszem én hozzá – hol vannak az ilyen szemfüles állampolgárok, mikor egy kicsit gyorsan hajtunk, ittasan vezetünk, biztonsági övet nem csatolunk be? Könnyű a rendőröket cseszegetni, jól beléjük rúgni! De ha szabálytalanságot, vagy törvényszegést követ el valaki, vagy a szemünk láttára vernek valakit péppé, akkor gyorsan eliszkolunk. Nincs poszt a Facebookra, vagy a segélyhívó tárcsázása… Persze, ha őt verne valaki péppé, akkor meg a rendőrség lenne a hibás, hogy nincs ugye közbiztonság!

 • MZ/X

  És a hozzánk legközelebbi rendőrőrsön is fel lehet őket bérelni szállításra? És a 112es hívószámon is őket kapcsolják ugye? Számlát is adnak róla vagy feketén csinálják? Legalább valami hasznát is vegyük nekik!

 • The Big Like

  Big like

 • realista

  Remélem a posztoló ember is kap segítséget a munkahelyéről , ha költözik !

 • :-)