Rengeteget tanulhatnak a pécsi fiatalok

Pécs segít a középiskolásoknak és az egyetemistáknak a vizsga- és érettségi időszakban is. A velük indított konzultáció során fogalmazódott meg a konkrét kérés: tartson tovább nyitva a Tudásközpont. Az igényt teljesítik, így  tovább lesz nyitva a könyvtár.

hirdetés

Konzultációt indított a városvezetés pár hónappal ezelőtt középiskolásokkal és egyetemistákkal – a cél az volt, hogy a fiatalok is hangot adjanak véleményüknek a városban történő fejlesztésekről, és megfogalmazzák kéréseiket – kérdéseiket.

–  A diákönkormányzatok és a hallgatói önkormányzatok képviselői sok konkrét kérést tolmácsoltak – mondta el Őri László alpolgármester csütörtöki doorstep sajtótájékoztatóján.

Őri szerint szükség van a fiatalok véleményére is

–  A huszonnégy milliárdos egyetemi fejlesztési program csakis akkor lehet sikeres, ha az itt élő és tanuló fiatalok véleményét is kikérjük. Hiszen minél szélesebb konszenzuson alapulnak a küszöbön álló fejlesztések, annál inkább célt érnek – fogalmazott. Az alpolgármester szerint a konzultációk során egyértelműen kiderült, hogy a fiatalok szeretnek közösségben tanulni, egyöntetűen megfogalmazódott a kérés, hogy a vizsgaidőszakra és az érettségire való felkészülés idején a Tudásközpont nyitvatartása hosszabbodjon meg.

Középiskolásoknak, egyetemistáknak, felnőtteknek egyaránt hasznos az új nyitvatartás

Ennek a kérésnek eleget téve május 15-től egészen június végéig éjfélig várja a tanulókat a Tudásközpont. Ez egy kísérleti időszak – elindul egy igényfelmérés is ezalatt, hogy kiderüljön: lesz-e igény a továbbiakban is megismételni a módosított nyitvatartást.