Saját szervizbázist hoz létre a Tüke

Egy év alatt megtérül a Tüke Busz mintegy 200 millió forintos befektetése, amelynek keretében egy vadonatúj szervizközpontot alakítanak ki, s szerelnek fel korszerű berendezésekkel. A buszokat gyorsabban, olcsóbban javíthatják ezentúl. A kisebb munkákat mind itt végzik.

hirdetés

– Több évtizedes álma valósul meg a pécsi buszközlekedésnek azzal, hogy hamarosan egy teljesen új, saját tulajdonban lévő szerelőbázist alakíthat ki a Tüke Busz Zrt. Így nemcsak mintegy húsz új munkahelyet teremt a vállalat, de hatékonyan, gyorsan hajthat végre új és régi buszain kisebb-nagyobb, jellemzően órák vagy egy-két nap alatt elvégezhető javításokat – jelentette be Csizi Péter alpolgármester csütörtökön a Tüke új, Tüskésréti úti szerelőközpontjában.

busz szervíz6

A cég már több mint egy éve dolgozik azon, hogy maga szerelje járműveit, s nemrégiben sikerült is megszereznie 90 millió forintért egy használt csarnokot. Ebben egy 110 millió forintos átalakítás, a hely korszerű műszaki eszközökkel való felszerelése után várhatóan májustól indulhat meg a munka.

A 200 milliós beruházás legfontosabb hozadéka, hogy segítségével a buszok szervizelése havonta 20 millió forinttal lesz olcsóbb, a Tükének kevesebb telephelyet kell bérelnie, az buszok pedig gyorsabban visszakerülhetnek a forgalomba; ez azt garantálja, hogy ne legyenek járatkimaradások.

busz szervíz9

Paiger István, a cég műszaki vezetője elmondta, az esztétikai javításoktól elkezdve a kárpitos feladatokon át az olajcserékig sok mindent végeznek majd az új bázison. Hozzátette: egy évben mintegy 700 millió forintot költ a társaság javításokra, ez a szám csökkenhet a megtakarításokkal.

[box title=”Mindent saját kézbe vennének” box_color=”#5ebc3e”]A Tüke a nagyobb munkákat továbbra is külsős vállalkozóval végezteti, de a cél, hogy a következő években ezt is saját kézbe vegyék. Ehhez több pénz, nagyobb beruházás kell; a vállalat uniós pénzt szerezne a projektre. Addig is a cég saját maga veszi az alkatrészeket, nem bízza a külsős javítókra a feladatot, a felhalmozott eszközöket egy új raktárban tárolják majd nemsokára.[/box]