Sajtóközlemény: Gazdaságfejlesztés: kiemelt szerep, új célszervezetet

A pécsi önkormányzat sajtközleményben írt arról, hogy a városmarketing, a befektetésösztönzés és a turizmusfejlesztés minden várost új kihívások elé állít. Ezekre és a választási kampányban tett ígéretekre válaszul Pécs vezetése új célszervezetet hoz létre a polgármesteri hivatalban. A Gazdaságfejlesztési Főosztály stratégiai, tervezési és operatív munkát végez majd, itt valósul meg a Pécs polgármesterének a befektetők felé tett korábbi konkrét vállalása is – áll a közleményben, amelyet az alábbiakban közlünk.

„Csütörtöki ülésén egyebek mellett saját és a polgármesteri hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról is döntött az új összetételű pécsi közgyűlés. A polgármesteri hivatal átalakítása a tervek szerint három fő cél mentén folyik: a hatékonyság növelése, a bevételek és kiadások mostaninál centralizáltabb felügyelete, valamint a gazdaságfejlesztés elősegítése.

A gazdaság fejlesztése, a befektetésösztönzés, a városmarketing és a turizmus erősítése kiemelt helyett kapott Péterffy Attila és a Mindenki Pécsért választási vállalásai között. Az ígéreteknek megfelelve és a kihívásokra válaszolva csütörtöki ülésén a polgármesteri hivatal egy teljesen új szervezeti egységének létrehozásáról szavazott a pécsi közgyűlés.

Az új célszervezet, a Gazdaságfejlesztési Főosztály 14 fővel kezdheti meg a munkát. Az új főosztályon fog megvalósulni a polgármester egyik konkrét vállalása: a stop-shop rendszer, amelynek köszönhetően a helyi cégek és befektetők ügyeinek szakmai alapú kezelése egyetlen helyen történik a jövőben, levéve a vállalkozások válláról a hivatalokkal és hatóságokkal való egyeztetés terhét.

A Gazdaságfejlesztési Főosztály kiemelt feladata lesz a befektetők hathatós támogatása mellett a megyei és városi marketingtevékenységek összehangolása, ide értve a tervezés és végrehajtás teljes folyamatát, valamint ugyanez a tevékenység a turisztikai fejlesztések terén. A fő cél, hogy nagy volumenű beruházások és nemzetközi jelentőségű rendezvények valósuljanak meg Pécsett.

Pécs városában eddig nem folyt összehangolt stratégiai tervezés és operatív munka a befektetésösztönzés, a városmarketing és a turizmusfejlesztés terén. Ezeket a feladatokat a jövőben szakemberek jól szervezett csapata végzi majd a polgármesteri hivatalban.”

Hirdetés