Gyerekek is megsérültek a balesetben

Elaludt a sofőr

Több mentő, helikopter is volt a Királyegyháza és Gyöngyfa között történt balesetnél. Egy távolsági járat árokba hajtott.

A Királyegyháza és Gyöngyfa közötti úton egy távolsági autóbusz árokba hajtott, az útszakaszt teljesen lezárták. A buszon az elsődleges adatok szerint húszan utaztak, közülük többen megsérültek.

Az út le van zárva
Az út le van zárva

Az oldalára borult autóbuszból a tűzoltók emelik a sérülteket, a műszaki mentést a Baranya megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Árokba borult
Árokba borult

Állítólag a sofőr rosszul lett, ezért hajthatott árokba, hiszen egy teljesen belátható, egyenes szakaszról van szó.

Rosszul lett a sofőr
Rosszul lett a sofőr

A 25 utas közül ketten életveszélyesen, nyolcan súlyosan, tízen könnyebben sérültek meg, három embert a helyszínen elláttak. Négy gyermek is súlyosan megsérült, több nyílt törés is volt a tragikus balesetben, egy lány pedig nagyon komoly végtagsérülést szenvedett. Egy embert a helyszínen kellett újraéleszteni, többeket is megműtöttek az orvosok a pécsi klinikákon.

Ketten életveszélyben vannak
Ketten életveszélyben vannak

Összesen három mentőhelikoptert riasztottak a balesethez, nemcsak Pécsről, hanem Sármellékről, Balatonfüredről is érkezett légi segítség.

Gyors segítségre volt szükség
Gyors segítségre volt szükség

A police.hu is közölt két képet az esetről, melyeken jól látszik, hogy az árokból már kihúzott busz milyen komolyan sérüléseket szenvedett:

buszbaleset policebuszbaleset police