Spórolnak a telefonokkal Pécsett

Tízmilliókat akar spórolni a pécsi önkormányzat, annak intézményei és cégei,  valamint a Pécsi Tudományegyetem azzal, hogy közösen vásárolnának mobiltelefonos szolgáltatást a jövőben. Tendert írtak ki.

hirdetés

Két éve döntött úgy Pécs, hogy összevonva kezeli a jövőben a mobil telekommunikációs szerződéseket. Addig ugyanis a polgármesteri hivatal, a város számos intézménye, a városi tulajdonú cégek mind saját előfizetéssel, több különböző szolgáltatóval szerződve használták a szolgáltatásokat.

Az önkormányzat korábbi közbeszerzését a Telenor nyerte meg, így a változással a városi cégek, intézmények az addigi mobil költségeik csaknem felét megspórolhatták. Részben a kedvező előfizetési és percdíjaknak, részben pedig a flotta-kedvezményeknek köszönhetően. Mivel azonban a szerződést csak két évre kötötte meg a város, idén újra kiírják a közbeszerzést.

Az önkormányzat szerint további tízmilliókkal lehetne csökkenteni a számlát, ha a Pécsi Tudományegyetemet is bevonják a tenderbe.

– Az egyetem és Pécs között fennálló gazdasági és társadalmi együttműködés keretében írunk ki közös közbeszerzést mobil kommunikációs szolgáltatásokra és eszközökre. Mindez esélyt teremt arra, hogy még többet tudjunk spórolni – mondja Nagy Csaba alpolgármester.

A város tervei szerint idén augusztus elsejétől 2016 júliusának végéig szerződnének a legjobb ajánlatot tevő céggel. Az önkormányzat számításai szerint éves viszonylatban is több tízmillióval lehet kevesebb a számla a tendereztetésnek hála, a három év alatt pedig minden résztvevő jelentős megtakarításokat érhet el.

– Több ezer előfizetésről, több millió lebeszélt percről van szó. Csak a városházánál és intézményeinél évente negyvenmillió forintos a számla, így óriási előnyünk származhat a közös pályázatból – ecsetelte Nagy.

Mint mondta, arra is készül a város, hogy a vezetékes szolgáltatást is mobil alapra helyezzék, így még kedvezőbb lehet a számla a végén.

[frame]

Gázt is vennének közösen

Nemrég döntöttek arról is, hogy a PTE a fővárosi Semmelweis egyetemmel, valamint a pécsi önkormányzattal közösen vásárolna földgázt. Óvatos becslések szerint is százmilliós spórolást érhetnek így el az intézmények pár év alatt. 

[/frame]