Százezrek helyett ingyen szakma, de sietni kell

Január 20-án jár le a jelentkezési határidő a helyi szakképzési centrumokban történő keresztféléves szakképzésekre. Ezt a lehetőséget az teszi egyedivé, hogy 2015-től a kormány ingyenessé tette a második szakképesítés megszerzését. Cél a foglalkoztatás segítése, a munkaerőhiány csökkentése.

hirdetés

Immár a felsőoktatásban tanulók is részt vehetnek a duális képzésben. 2016-ban már több mint 47 ezer fő kapcsolódott be a képzésekbe a felnőttoktatás keretein belül.

2015 júniusában lépett életbe az a rendelet, amely szerint két OKJ-s képzést is térítésmentesen el lehet végezni, már meglévő diplomától függetlenül. Ráadásul az állam diákigazolványt is biztosít mellé, amellyel számos kedvezmény igénybe vehető.

Az oktatás korhatárra való tekintet nélkül bárki számára hozzáférhető.

Keveset gyakorolhattak eddig
Nagy a választék a képzések terén

Azért a tanfolyamok ingyenes mivolta kicsit csalóka is tud lenni. Ugyanis a képzésekre a helyek hamar betelnek, és azután már csak fizetősen tudjuk igénybe venni a szolgáltatást. Érdemes figyelni arra is, hogy nem minden képzés érhető el az egyes iskolákban, ami az országos listában szerepel.

Akár nappali, akár esti vagy levelező tagozaton is lehet tanulni. Munka és család mellett is elvégezhető térítésmentesen számos képzés.

Január 20-án lejár a jelentkezési határidő a keresztféléves képzésekre, ezen az oldalon érdemes böngészni az induló, ingyenes tanfolyamokat!