Épül a 120 milliós óvoda

Mind az óvodák, mind a bölcsődék és az iskolák tekintetében katasztrofális állapotokat örökölt a városvezetés a ciklus elején. Ezért indult egy ötmilliárd forintos program, melynek során az intézmények javítását tűzték ki célul. Ennek keretében kezdtek hozzá a héten a rácvárosi óvoda 120 milliós átépítéséhez.

hirdetés

– A rácvárosi óvodában a napokban kezdődtek meg az építkezések: jövő év nyarának végére 120 millió forintból egy modern, a mainál tágasabb intézmény fogadja itt a gyerekeket. Azért itt folytattuk az oktatási rendszer fejlesztésére indított 5 milliárd forintos programot, mert egyre több fiatal pár telepedik le Patacson és Rácvárosban, így a rácvárosi óvoda kezdett „kicsi lenni” az elmúlt években – jelentette be Nagy Csaba alpolgármester, Pécs parlamenti képviselője az intézmény átépítésének indulásakor.

rácvárosi ovoda1

Hoppál Péter országgyűlési képviselő a részletekről szólva elmondta: a felújítás után több férőhely lesz a népszerű intézményben, új szárnyat is építenek majd, de új csoportszobák, öltözők, mosdók is lesznek az épületben, s beépítik a tetőteret is. Emellett az udvarban a gyereküket szállító szülők számára parkolót, a kicsiknek játszóteret építenek.

rácvárosi óvoda3

Hoppál elmondta: az ide járó 77 gyereket sikerült elhelyezni Uránvárosban; számukra egy iskolában alakítottak ki ideiglenes csoportszobákat.

ráczvárosi óvoda4

A képviselő beszámolt róla: a mostani 120 milliós fejlesztés mellett összesen további nagyjából 400 milliót költenek másik négy pécsi óvoda fejlesztésére egyházi és nemzetiségi fenntartóik. Megújul a Koch Valéria iskolaközpont óvodája, a reformátusok ledinai intézménye és a horvát óvoda is.

rácvárosi óvoda6

– A pécsi gyerekeknek legalább olyan szintű körülményeket akartunk biztosítani, mint szerencsésebb fővárosi társaiknak. Hiszen a pécsi gyerekek is megérdemlik, hogy a lehető legjobb feltételek mellett lehessenek óvodások – mondta Hoppál Péter, aki egyben a város oktatási bizottságának elnöke is.

[box title=”Ovik, bölcsik: nincsenek férőhelygondok”]Hoppál Péter azt mondta lapunknak, Pécsen jelenleg nincsenek férőhelygondok az óvodákban és a bölcsődékben. Várhatóan ez így is marad, hiszen több intézmény felújítását is pályázati pénzből tervezik megoldani, a munkák pedig bővítésekkel is járnak. Hozzátette: bár Budapesten előfordul, Pécsen nem trükköznek a gyermek tartózkodási helyének megváltoztatásával, hogy egy bizonyos óvodába, bölcsődébe írathassák gyermeküket a szülők.[/box]

 • sasvari

  Azért építik át, mert műemlék az épület!:)

 • pécsi

  120 millióból már új korszerűt lehet építeni. Miért átépítik?

 • Névtelen

  nyárra?nem februárról volt szó?

 • nyugdíjas

  Nagy Csaba úgy áll ott, mint aki becsinált!