Százmilliókkal lógnak

Alig változott a felhozatal a pécsi adósok listáján. Jobbára ugyanazok a nevek szerepelnek a 10 millió feletti adótartozást felhalmozók között, mint tavaly. A cégek között pedig nem egy szép emlékű is felbukkan: kosarasok, elektronikai vállalat, rehabilitációs foglalkoztató és érintett a FEMA is.

hirdetés


Az ügyvéd ugyan lekerült a listáról, de a magánnyomozó, a háziorvos ugyanúgy megtalálható a NAV által legutóbb közzétett listán, amelyen 180 napon keresztül folyamatosan fennálló 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek (és egyéni vállalkozók) szerepelnek. Szintén ott van az a (nagy valószínűséggel) család is, akik Hirden laknak egymástól alig néhány száz méteres körön belül. A hirdi rész mellett még a Balokányban laknak igen sűrűn az adótartozást felhalmozók, itt szintén az egymáshoz közeli utcákban több hátralékos él.

Ismerős cégek, vállalatok tűnnek fel az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező – nem magánszemély – adózók között.

adoslista
A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK AZ ADÓSLISTA!

A listán megtalálható az Agora Kft., amely rehabilitációs foglalkoztatást végez, s tavaly a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette. A jogszabályok szerint ez akkor fordul elő, ha az adósságainak rendezéséhez, hitelezőikkel való megegyezéséhez, reorganizációjához nemzetgazdasági érdek vagy kiemelt közérdek fűződik.

De szerepel a listán az a cég is, amelyik a Magasház melletti parkban kezdett el építkezni évekkel ezelőtt, valamint az Elcoteq is. Szintén helye van a felsorolásban annak a művészeti iskolának is, amelyik volt tanárainak is adósa maradt – évek óta. Szintúgy több mint 100 millióval lóg a Pécsi Női Kosárlabda Kft., valamint a PK Zrt. a hatóságnak.Budapesti székhellyel a felszámolás alatt lévő CBA-FEMA Kft. is ott van a feketelistán.