Százmilliós pécsi óvoda készül

Új csoportszobát, öltözőket, mosdót hoznak létre és a tetőteret is beépítik a rácvárosi óvodában a közeljövőben. A százhúsz milliós projekt egészét az unió finanszírozza majd.

hirdetés

A mostani hatvan helyett a jövőben nyolcvan kicsinek jut hely a rácvárosi óvodában, mert a város sikerrel szerezte meg azt a 120 millió forintos forrást, amelyet egy uniós program keretében pályázott meg.

Többen is járhatnak majd a rácvárosiba…

A rácvárosi oviba az utóbbi időszakban egyre több gyermeket írattak be, hiszen a környékre, Újpatacsra egyre több fiatal pár, kisgyermekes család költözött ki. Emiatt az intézmény folyamatosan férőhelygondokkal küzdött, s egy ideje már a több gyermeket volt kénytelen fogadni, mint amennyit az óvoda elbírt volna.

A város ezért most egy uniós pályázat keretében old a problémákon.

Mivel a jelenlegi épület nem alkalmas a férőhelyek bővítésére, így az igényelt pályázati pénz felhasználásával felújítják a házat, új épületrészt, egy hatvan négyzetméteres csoportszobát, öltőzőket, mosdót építenek, s a tetőtérben tantestületi szobát, orvosi szobát, gazdasági helyiséget alakítanak ki. Az építési munkálatok mellett az óvoda mindennapos működéséhez kapcsolódó eszközöket is vásárolnak.

Nagy segítség lesz a szülőknek az is, hogy a fejlesztés eredményeként három autó számára parkolóhelyet alakítanak ki az intézménynél. A szülők eddig a forgalmas rácvárosi utat keresztezve tudták csak az intézménybe kísérni csemetéiket.

  • Péter Tibor

    Elnézést ! Nem ” túlzás a három parkolóhely ” ! Akkor már javaslom,hogy számolják hozzá a z általam kialakított hidat is,melyet egyre gyakrabban elfoglalnak !Egyébként az óvoda teljes hosszában a jelenlegi árok helyén /alácsövezve / lehetne parkoló !!! S akkor az úttesten sem kell átmenni az apróságokkal .!