Szégyellik a diákok a munkát, pedig!

Egy egészen új kezdeményezés, mentorprogram indult a dolgozni vágyó diákoknak, az egyetemek hallgatói önkormányzataival együttműködve. A fiatalok egyedi, személyre szabott kompetenciáinak fejlesztése céljából egy online játékban vehetnek részt, ráadásul elvégzett munkájukról kézzelfogható papír alapú bizonyítékuk is lesz. 

A mentorprogramon belül a diákok kitöltenek egy „önismereti kérdőívet”, ami rávilágít személyes kompetenciáikra, fejlesztendő területeikre, erősségeikre. A munka során zajló tapasztalatszerzést kézzel foghatóvá teszi egy online felület, ahol játékosan láthatjuk kompetenciáink fejlődését. A szerzett tapasztalatról papíron is visszaigazolást kapnak a diákmunkások egy oklevél formájában – ez később a munkavállaláskor nagyon jól jöhet.

Stankovics Mátyás, a Meló-diák marketingasszisztense elmondta, a program indításával azt a problémát szeretnék kiküszöbölni, miszerint a diák nem szívesen vállalja fel, illetve hangoztatja, hogy diákmunkát végzett, hogy huzamosabb ideig dolgozott gyorsétteremben vagy irodai kisegítőként. Pedig ez ugyanolyan értékes munka az adott korosztály számára. Ráadásul diploma után, munkába álláskor a megszerzett tapasztalat sokat számít. Ha pedig az új mentorprogram még tanúsítványt is kiállít erről, az jelentős előny lesz az állásra pályázó számára, öt-hat ugyanolyan végzettséggel rendelkező társával szemben.

diákmunka
Az elsajátított készségekről – mint például a helyes kommunikáció vagy a pénztárgépkezelés – papírt is kaphatnak a fiatalok

Az önismereti kérdőíveket a Meló-Diák hálózat a felsőoktatási intézményekkel közösen állította össze. Ezek alapján mindenki kap egy személyre szabott fejlesztési tervet, mindezt közérthető, játékos formában, online, a fiatalok nyelvén.

– Ezzel a programmal tulajdonképpen szeretnék ezt „menőbbé tenni”, úgy, hogy a diák egyfajta digitális társasjáték része lesz – fogalmazott. – A fiatal időről időre mérföldkövekhez érkezik, különféle rangokat, jelvényeket kap, ahol visszaigazolást kap elvégzett feladatairól, és így ébredhet benne motiváció a folytatáshoz. Újra és újra más és más kompetenciáit helyezzük előtérbe, hogy a valódi munkában majd felismerje, mi fekszik a legjobban neki.

Sok diák követi el azt a hibát, hogy valótlan kompetenciákat is beleír önéletrajzába, mikor munkavállalóvá válna. A mentorprogram abban segít, hogy hivatalosan is kiad egy oklevelet, ami tanúsítja a meglévő kompetenciákat, és az adott esetben több száz ledolgozott órát – nyilatkozta.

Több információ és a regisztráció ezen az oldalon lehetséges.