Szép új szobákat kaptak az idősek

Kényelmes új szobákat kaptak a pécsi idősek

Átadták a Tüzér utcai idősek otthona teljesen felújított és megszépült szárnyát. A hét korszerű, 21. századi elvárásoknak megfelelően kialakított teremben 16 nyugdíjas kapott új szálláshelyet. Az intézmény teljes felújításának ez azonban még csak az első üteme volt.

hirdetés

Két éve keresték meg a Tüzér utcai Egyesített Szociális Intézmény lakói és munkatársai Őri Lászlót, Pécs alpolgármesterét, az idősek otthona körzetének képviselőjét azzal a kéréssel, hogy az erősen leharcolt állapotban lévő intézményt fel kellene újítani. Az alpolgármester erre ígéretet is tett, a felújítási tervek elkészítése pedig már akkoriban meg is kezdődött.

Kényelmes új szobákat kaptak a pécsi idősek

A cél az volt, hogy az otthonban több és jobb, komfortosabb férőhelyet hozzanak létre az ott élők számára. Ezt a célt az önkormányzat egy 20 millió forintos pályázati forrásnak köszönhetően idén teljesítette is, a felújított intézményrészt június 5-én adta át Őri László és az otthon új igazgatója, Berkiné Kovács Olga.

Az idősek kérése teljesült

– Magam is megtekintettem azt a hét új, két és három fő befogadására alkalmas lakószobát, melyeket a felújítás során alakítottunk ki a főépületben azért, hogy az itt élőknek ne az elavult állapotban lévő külső házakat kelljen használniuk. Összesen tehát tizenhatan juthattak modern, 21. századi szálláshelyhez – mondta az alpolgármester, majd kiemelte, hogy a végbement újításoknál sokkal fontosabb az önkormányzat és az intézmény munkatársai számára is, hogy az itt élő idősek derűsebbek, boldogabbak legyenek.

Ezért – folytatta – ősszel több kisebb-nagyobb olyan közösségi programot szerveznek számukra, melyek során jobban megismerhetik egymást, beszélgethetnek és szórakozhatnak.

Az alpolgármester megtekintette a felújítás eredményét

A városvezető ezután hangsúlyozta, hogy a most befejeződött fejlesztés csupán az első üteme volt az intézményben tervezett renoválásoknak, hiszen a közeljövőben az otthon energetikai felújítását is megkezdik majd, a források felkutatása pedig már jelenleg is zajlik.