Final Four lehet úrja Pécsen!

Az egyre több hazai nevelésű fiatal játékossal pályára lépő PEAC-Pécs merész álmokat dédelget: Final Fourt rendeznének Pécsett. A csapatnak a következő két-három mérkőzést meg kell nyernie, amivel a legjobb négyes döntő előcsarnokába jutnak az Adria Ligában. 

hirdetés

Várakozáson felül teljesít a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata. A hazai bajnokságban és az Adria Ligában is az előkelő harmadik helyen állnak a lányok.

– A szerb Vozdovac elleni hazai, valamint a bosnyák Sloboda és a szerb Vojvodina elleni idegenbeli mérkőzést hozni kell, és akkor már a legjobb négy közé kerülés kapujában lesznek a lányok – mondta Gyenge Gábor sportigazgató.

A pécsi csapatnál egyébként egyre több szerepet kapnak a fiatal játékosok. Szamosi Amadea, Csutorás Fanni és Sánta Petra már teljes erőbedobással harcolnak a pályán is. Az erdélyi magyar Demeter Hanna egyelőre csak a “nagyok” edzéseit látogatja, de jó eséllyel pályára is léphet a közeljövőben.

A cél nem más, mint hogy a hazai rendezésű Final Fouron a lehető legjobb eredményt érje el a PEAC. Az Adria Ligában egyébként nincsenek “kőbe vésett” szabályok, ami a döntőt illeti, tette hozzá Gyenge Gábor. Mivel ez nem FIBA rendezésű esemény, a legjobb négyes mezőnyének kialakulása előtt döntik csak el, hogyan bonyolítják le az adott évben a döntőt. Mivel az idei az első olyan szezon, hogy magyar csapat is indul a nők között – ez a PEAC-Pécs – jó eséllyel pályázhatnak majd a finálé rendezésére.

A PEAC-Pécs vezetősége egyelőre csak sportszakmai szempontokat nézett, az anyagi feltételeket nem tudják. Annál is inkább nem, mert csak akkor pályáznak, ha azt a szervezők nem kötik licithez. Ez pedig csak januárban dől majd el.