Színvonalas étterem jön a belvárosba

Áprilisban megkezdődhet annak az új étteremnek a kialakítása, amely teljesen új színt hozhat a belvárosba. Az önkormányzat megtalálta az adósságairól elhíresült étterem megfelelő utódját.

hirdetés

Ha minden jól megy, nemsokára új lakót köszönthetünk a Király utcából tavaly év végén komoly, 35 milliós adóssága miatt kilakoltatott társaság helyén. A jelenleg üresen álló üzlethelyiséget egy nyílt pályázat keretében adják bérbe, ennek a pályázatnak az elbírálása nemrég meg is történt.

A Murphy's-re ma már nem is néznek az emberek
A Murphy’s-re ma már nem is néznek az emberek

Páva Zsolt polgármester kifejtette, a pályázat célja az volt, hogy a városképbe és a Király utcába is illeszkedő helyiséget alakítsanak ki. A  kiírásra négy érvényes ajánlat érkezett be – folytatta –, az önkormányzat végül a HSB-CAFE Kft. terveit választotta ki nyertesnek.

A pályázat lezárult, a városvezető lapunknak elmondta, hogy az önkormányzat mindvégig azon dolgozott, hogy a Városháza alján lévő bérlemény a lehető leghamarabb új életre kapjon.

Nemsokára új élet költözik a helyére
Nemsokára új élet költözik a helyére

Páva Zsolt kiemelte, a nyertes pályázó színvonalas étterem és szórakozóhely kialakításában gondolkodik. Az új hely arculatának kialakításában tapasztalt, nemzetközileg elismert szakember segédkezik majd, amelynek eredményeként egy, a mai gasztronómiai trendeket követő, barátságos hangulatú hely nyílik majd a Király utcában.

A bérlemény teljes körű felújításra és átalakításra szorul – tette hozzá a polgármester –, ezek a munkálatok a bérleti szerződés aláírása után indulnak majd el. A szerződéskötés folyamatban van – mondta –, amelynek végére áprilisban kerül majd pont.

Az 538 négyzetméteres ingatlant a tervek szerint 15 + 5 évre adnák bérbe legalább 840 ezer forint plusz áfa bérleti díj fejében.

Mint ismert, a korábbi vendéglátós hosszú ideig nem fizette az ingatlan bérleti díját és a kerthelyiség működtetéséhez szükséges közterület-foglalási díjat, így több mint 35 millió forint tartozást halmozott fel. A városvezetés tavaly augusztus végén rendőrök segítségével pakoltatta el az étterem utcára kirakott bútorait. Az étterem hivatalosan október közepén húzta le végleg a rolót. Az önkormányzat pert indított a vállalkozó ellen.

  • realista

    Mészáros Lőrinc vagy a sajátlábon álló orbán ráhel…..de Bánki ERik is képben van. Csak fideszes lehet!