Szuper új ovit és bölcsit kapnak a kertvárosi gyerekek

A legjobb a gyerekeknek lesz

A város nagyszabású óvoda és bölcsőde felújítási programjának keretében újul meg a Siklósi úti óvoda és kap új otthont a Törpike Bölcsőde is.

hirdetés

A város régi célja, hogy a Kertvárosi Óvoda Siklósi Úti Tagóvodáját felújíthassa, valamint, hogy a Vargha Damján utcában található, 60 férőhelyes Törpike Bölcsőde számára olyan új helyet találjanak, mely megfelel az előírásoknak és a pécsiek elvárásainak. Mindez nemsokára meg is történik, köszönhetően a városvezetés által nemrég indított nagyszabású óvoda és bölcsőde fejlesztési programnak – mondta Őri László, Pécs alpolgármestere. Összesen 10 pályázatot nyújtottak be 14 intézmény felújítása érdekében, melyek közül mind támogatásban részesült. A Siklósi Úti Tagóvoda közel 320 millió forintból szépül és újul meg.

A legjobb a gyerekeknek lesz
A legjobb a gyerekeknek lesz

Dr. Őri László kifejtette, hogy a Siklósi úti óvoda felújításával kapcsolatos pályázatot a Pécsi Városfejlesztési NZrt. 2016. április 24-én nyújtotta be. Annak érdekében pedig, hogy a munkálatok minél hamarabb megkezdődhessenek Pécs nyáron megindította az intézmény felújítási eljárását, november 2-án pedig már sor is kerülhetett a munkaterület átadására.

A fejlesztés részeként az intézmény északi épületét elbontják, lehetőséget adva az óvodai kert kibővítésére és a szükséges parkolók biztonságos elhelyezésére. A déli háromszintes épület pinceszintje szerkezeti megerősítésen esik át, miután helyreállítják az épület a víz és hőszigetelését, valamint tartószerkezetét. Az épület földszintjét is kibővítik, hogy helyet adhasson a a Vargha Damján úti bölcsőde 5 csoportjának. Ebben a földszinti bölcsődében 5 korszerűen felszerelt csoportszobát hoznak lére. Minden csoportszobának közvetlen kapcsolata és kijárata lesz a hozzájuk tartozó teraszrészre és udvarra.

Az óvoda és a bölcsőde külön bejáratot, külön kertet és kertkapcsolatot kap, mindkét kertet kerítéssel zárják el, elválasztva a külső gépjármű és gyalogos forgalomtól, így biztosítva a biztonságos közlekedést mind a gyermekek mind a gyalogosok és gépjárművek számára. Az óvoda saját tornaszobát is kap, valamint az északi részen saját kert és udvarkapcsolatot is kialakítanak a gyerekek számára.

Az óvoda az ide költöző bölcsőde a tervek szerint 2017 nyarára készül el.