Tanulási központ nyílt Pécsen

November 14-én kezdte meg működését a Pécsi Nyitott Tanulási Központ, mely számos új munkahelyet teremt, oktatókat foglalkoztat és innovatív tanulási programokat biztosít a kompetenciafejlesztés területén, emellett megteremti az ingyenes tanulás lehetőségét is.

hirdetés

Magyarország ötven településén van Nyitott Tanulási Központ, melyek alapvető küldetése, hogy a mindenki megszerezze a munkahelyen, a magánéletben, a közéletben való boldoguláshoz felhasználható és a személyes kibontakozáshoz szükséges ismereteket. Legfontosabb alapelvei között a rugalmasság, a nyitottság és a testre szabott tanulás szerepel.

A központ, ami európai szinten is elismert, egyedülálló módon azért, hogy a felnőttek életük végéig tanulhassanak, emellett fejleszti az alapkészségeket is, melyek  fontos alakító tényezői a jólét biztonságának és a szociális hátrányok mérséklésének. Közösségi tanulási helyszínként a központok komoly szerepet játszhatnak a helyi, közösség életében.

A Pécsi Nyitott Tanulási Központ célja, hogy innovatív modellt valósítson meg a foglalkoztatottság, az oktatás, az esélyegyenlőség és a szociális biztonság területén, ingyenesen biztosítva lehetőséget a munkahelyük elvesztésében fenyegetett vagy a munkanélküliek részére az alapkészségek és a kulcskompetenciák fejlesztésének területén.

 • Tomi
 • Csilla

  Sajnálom, hogy semmi konkrétumot nem lehet megtudni erről az új kezdeményezésről, bármilyen cím nagy segítség lenne a Pécsi munkakeresőknek.

 • Molnár Mónika

  Mi a címe a Központnak? Szívesen tanulnék valami olyasmit amit önállóan is tudnék csinálni.
  Molnár Mónika
  mol.mo@freemail.hu