A Baranya Megyei Közgyűlés megyenapján díjazták a Halott Pénzt és átadták a díszpolgári címet is.

hirdetés

Az eseményen beszédet mondott Madaras Zoltán, a Baranya Megyei közgyűlés elnöke, a horvát köztársaság pécsi főkonzulja, valamint a Hercegovinai-Neretvai kanton elnöke is, aki magyarul köszöntötte a résztvevőket.

Ezt követően adták át azokat a díjakat, amelyeket évente azok a személyek kapnak, akik különösen sokat tesznek a megye fejlődése érdekében.

A díjakat Madaras Zoltán elnök, Fazekas Róbert alelnök, Végi Melinda aljegyző nyújtotta át.

Pro Comitatu díjat kapott Jakabucz Ildikó, a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. volt igazgatója, a gépipari szakképzés megújítása és a megye gazdasági életében fontos gépipari klaszter megalakítása során kifejtett szakmai munkájának elismeréséül.

Baranya Fejlődéséért díjban részesült Kovács Gábor, a Tenkes Csárda tulajdonosa a Baranya megyei kulturális örökség ápolásában, megőrzésében, a helyi hagyományok támogatásában elért eredményei, a húszéves kitartó munkájának elismeréséül.

Egészséges Baranyáért díjat kapott dr. Szilas Judit, a mohácsi kórház véradóállomásának vezetője, a több évtizedes, a megye és mohács város egészségügyéért, a véradások megszervezéséért, a véradók megbecsüléséért, elismeréséért tett fáradhatatlan munkája elismeréséül.

Közrend és Közbiztonsági díjat adományoztak Harmati Bélának, a Siklósi Rendőrkapitányság vezetőjének a több éves, a közrend és közbiztonság területén végzett kiemelkedő szakmai munkájáért.

Nemzetiségekért díjban részesült Jarjabka Ákos egyetemi docens, a diaszpóra program vezetője a kisebbségi szórvány és diaszpóra helyzetben élő magyarok identitása megőrzésének érdekében végzett szakmai tevékenységének elismeréseként.

Koltai Péter díjat kapott a díj névadójának fiától Borbás Balázs tanuló, tanulmányi versenyeken elért kimagasló eredményeikért, kitűnő tanulmányi munkája elismeréséért.

Kulturális és Művészeti díjban részesült Marsalkó Dávid és együttese, a Halott Pénz színvonalas, a fiatalok széles körét megszólító sikeres könnyűzenei pályafutásáért, Pécs város és Baranya megye jó hírét terjesztő szerepvállalásának elismeréséül.

Elnöki különdíjat kapott dr. Ottófi Gábor egyetemi adjunktus, gyermekgyógyász a gyermekonkológia területén végzett innovatív, a gyermek, a szülő és a teljes gyógyító csapat működésére építő, gyógyító, szervező munkájáért.

Elnöki különdíjban részesítették dr. Bíró Ferenc orvost, volt országgyűlési képviselőt, Pécsvárad korábbi polgármesterét, több évtizedes, kiemelkedő közéleti és szakpolitikai munkájáért.

Baranya megye díszpolgára címet megkapta dr. Bódis József a szülészet, a nőgyógyászat terén végzett, nemzetközileg is számon tartott kimagasló tudományos szakmai tevékenysége, az egyetemi hírnév erősítése terén kifejtett munkája elismeréséül.

A Baranya Megyei Mérnöki Kamara „Aranygyűrűs Mérnöke” díjat kapta Szabó Éva egyetemi docens, aki szakmai pályája során több hazai és külföldi egyetemen és szakmai szövetségben szerzett szakmai ismereteket, többek között Svájcban és az Egyesült Államok.

Az eseményt színes műsorok gazdagították.

Hirdetés