Tapizó Batman járt Pécsett

Február közepén Pécsett járt Zomborácz Virág Utóélet című játékfilmjének stábja, akik egy rövid felvezető videót készítettek a városban. A rövidfilmen pécsi helyszínek elevenednek meg.

hirdetés

Az alkotás werkfilmjét rendező Tamás Bence a Király utcában, a Konzum parkolóban, az Irgalmasok utcáján néhány járókelőt szólaltat meg, miközben a pécsi Ifjúsági Házban már folyik az Utóélet forgatása.

A film jelenete szerint egy elég esetlen, Batman jelmezben lévő figura nőket fogdos a bárpultnál, majd egy Halloween partiba tekinthetünk bele. A rövidke alkotás Zomborácz Virág első nagyjátékfilmjének akart reklámot csinálni. A filmet március 16-ig forgatták, lapunk munkatársai a pécsi felvételeknél ott voltak, a videóért: KLIKK!

Az apa-fiú kapcsolatról szóló film bemutatóját 2014 első felére tervezik. Az 1985-ös születésű rendező-forgatókönyvíró szerint a történet nagyon személyes élményen alapszik, de igyekezett magától eltávolítani a cselekményt, amely egy édesapa haláláról szól. A film főszereplője Kristóf Márton, operatőre Pohárnok Gergely. Az alkotás helyszínéül szolgált Pécs mellett Siklós, Dunakeszi, Bokod és a budapesti Jahn Ferenc Kórház is.

Az édesapát Gálffi László játssza, de a filmben feltűnik – mások mellett – Csákányi Eszter, Gyabronka József, Thúróczy Szabolcs és Kocsis Gergely is.