Tartós élelmiszert adományozott a pécsi áruházlánc

Több mint százezer forint értékben kapott tartós élelmiszercsomagot a Baranya Megyei Gyermekvédelmi központ egy pécsi áruháztól. A városban húsz éve működő bevásárlóközpont öt éve foglalkozik adományozással Baranya megyében. Most az új szolgáltatásuk bevezetése miatt döntöttek úgy, hogy a rászorulókat is támogatják.

hirdetés

A tartós élelmiszerek mellett gyümölcsök is kerültek abba a teherautóba, ami mostantól Pécs utcáit járja majd.

Baranya megyében több mint 1200 tonna élelmiszert adtak át 2004 óta

– Az áruházlánc öt éve foglalkozik adományok átadásával, tartós élelmiszerek mentésével – mondta László Gyula, a Tesco pécsi áruházvezetője.

Az élelmiszerek átadását Pécs polgármestere is megköszönte

Páva Zsolt hangsúlyozta: a városban húsz éve vásárolhatnak az áruházban a pécsiek, és a városnak mindig is jó volt a viszonya az itt immár négy helyen működő bevásárlóközponttal.

– A Pécsett működő cégek napi szinten kapcsolatban állnak az önkormányzattal, és fontos, hogy jó kapcsolat alakuljon ki, hiszen a helyi közösségek kiszolgálása és az itt élők magasabb szinten való ellátása a cél – mondta Páva Zsolt.

Az élelmiszer-adományt a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat számára juttatják el, akik napi szinten segítik az otthont nyújtó ellátást, a nevelőszülői hálózatot, illetve a gyermek- és lakásotthonok működtetését, és működtetik a gyermekvédelmi szakszolgáltatást.

Hirdetés