Otthontérkép bűnesetekkel

Az Otthonterkep.hu a rendőrségi statisztikákat és hasonló térképét alapul véve rajzolta meg a hazai települések bűnügyi térképét. Az internetes oldalon láthatjuk, hogy foltszerűen, akár utcákra lebontva merre történnek bűncselekmények. Pécsről is kiderül, hogy a helyzet nem olyan rossz, mint ahogy azt sokan gondolják.

hirdetés

Egy ideje mindenki számára elérhető az Otthonterkep.hu legújabb fejlesztése, a „Bűnözési térkép”, melyen a legfontosabb hazai településeken keresgélhetünk a lakáspiac szempontjából leginkább releváns bűnözési kategóriákban.

Pécs bűnügyi1

A nagyítható, a bűneseteket foltszerűen mutató térképen jelenleg 45 városban lehet elemezni a helyzetet; az összes bűnesetet és a lakásbetöréseket mutatják.

A kevésbé impozáns dobogó tetején Siófok végzett, ott ezer lakosra vetítve több mint 78 bűncselekmény történt tavaly március és idén február között. A lista második és harmadik helyén Szolnok és Eger szerepel, ezeken a településeken 1000 lakosra 36-38 bűncselekmény jutott, de Szekszárd is Miskolc mutatói sem sokkal jobbak.

Pécs bűnügyi térkép

Bár az országos híradásokban is gyakran említik a pécsi eseteket, Pécs nem került be az első 10-be sem, már ami a bűncselekmények számát mutatja.

Pécs a maga – ezer főre vetített – 28 bűncselekményével a 12. helyen van a listán. A nagyvárosok közül például Győrben, Kaposváron vagy Budaörsön is nagyobb a baj, mint városunkban.