Tisztelet a pécsi köztereseknek!

Oklevéllel köszönte meg a városvezetés a pécsi közterület-felügyelők Europa Cantaton végzett munkáját. A felügyelők teljes állománya dolgozott a fesztivál ideje alatt, a nap huszonnégy órájában jelen voltak a Cantat helyszínein.

hirdetés

Komolyabb rendbontás, illetve bűneset nélkül lezajlott július és augusztus között Pécs egyik legnagyobb nyári rendezvénye, az Europa Cantat. A fesztivál szervezőin túl a többi, háttérben dolgozó kolléga munkáját is szerette volna elismerni a városvezetés, ezért minden közterület-felügyelőnek oklevéllel kedveskedtek köszönetképpen.

közterületesek köszöntése04

– Az Európa Kulturális Fővárosa cím után öt évvel ismét lehetőséget kapott Pécs egy magas színvonalú nemzetközi program lebonyolítására. Nagyon fontos volt tehát, hogy a városról pozitív kép alakuljon ki a külföldiek szemében. A sikerhez a programsorozat szervezőin kívül a biztonságért felelős kollégák, a közterület-felügyelők is hozzájárultak. Ezért úgy gondoltuk, az Europa Cantat végeztével az ő munkájukat is megköszönjük, hiszen a fesztivál komolyabb rendbontás nélkül, problémamentesen lezajlott – mondta el lapunknak Őri László alpolgármester. 

A kórusfesztiválon a közterület-felügyelet teljes állománya jelen volt, huszonnégy órában vigyázták a látogatók és a pécsiek biztonságát.

– Ez egy  kiemelt rendezvény volt, amin teljes kapacitással dolgoztunk. Gyakorlatilag a fesztivál összes helyszínén ott voltak a kollégáink. Szerencsére rendkívüli esemény nem történt, a látogatók időnként információért és útbaigazításért fordultak hozzánk. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a polgárőrök és a rendőr kollégák jelenléte is közrejátszott abban, hogy minden rendben ment – hangsúlyozta Tubák Zoltán, a közterület-felügyelet vezetője.

közterületesek köszöntése06

Veres Tibor nyolc éve a közterület-felügyelet munkatársa, előtte hét évig katonaként szolgált a Magyar Honvédségnél. Egy óvodás kisgyermek édesapja. Nemrég fejezte be tanulmányait a PTE ÁJK igazságügyi igazgatási szakán.

– Az Europa Cantat egyáltalán nem volt rutinszerű feladat, elég nagy odafigyelést és szervezettséget igényelt. Nekünk is feladatunk volt Pécs jó hírének öregbítése, prezentálni kellett, hogy a szervezet állampolgárbarát, így kiemelt hangsúlyt kapott a megfelelő kommunikáció – mesélte Tibor.

A pécsi férfi elmondása szerint bár akadnak nézeteltérések, és a felügyelet tevékenységéből fakadóan konfliktusok, nekik az a legfőbb feladatuk, hogy a pécsiek biztonságban érezzék magukat.

montazs

Gyémánt Gábort 2009 óta dolgozik az állományban, idén májusban nősült, és bár felesége olykor nehezen tolerálja több műszakos munkarendjét, boldog családi életet élnek. Gábor eredetileg környezetmérnök szakon tanult a PTE Természettudományi Karán, ám végül nagyobb és biztosabb lehetőséget látott a köztisztviselői életpályamodellben. Kifejezetten szeret közterület-felügyelőként dolgozni, elmondása szerint ugyanis változatos, érdekes és minden nap új kihívásokkal teli munka. Bár ahogy mindennek, ennek a feladatkörnek is vannak árnyoldalai, de a pécsi férfi szerint a városlakók sokkal pozitívabban állnak hozzájuk, mint korábban.

– Idestova hat év alatt az intézkedés rutinná vált, így megtanultam kezelni az embereket. A titok csak annyi, hogy meg kell találni a megfelelő pedagógia módszert, amivel akár kínosabb, vitás helyzeteket is el lehet simítani – nyilatkozta lapunknak Gábor.