Több ember gyilkolhatott Pécsen

Újabb feltételezett elkövetőt helyeztek előzetes letartóztatásba a héten a tavaly nyáron, a Vásárcsarnokkal szemben történt gyilkosság kapcsán. A rendőrség így már két embert gyanúsít a 81 éves asszony brutális meggyilkolásával. 

hirdetés

A Pécsi Járásbíróság szerdán rendelte el egy 28 éves pécsi férfi előzetes letartóztatását nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Gyilkosság1
Itt történt a rablógyilkosság. Az értékeket bevitték a zaciba

A bíróság álláspontja szerint feltételezhető, hogy a büntetett előéletű gyanúsított szabadlábon elszökne, elrejtőzne. A hatóság szerint tartani lehet attól is, hogy az eljárást a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, a tárgyi bizonyíték elrejtésével, megsemmisítésével veszélyeztetné.

Korábban, tavaly nyáron pedig egy 59 éves nőt fogtak el, aki már július óta előzetesben van és őt is emberöléssel gyanúsítják.

A rendelkezésre álló adatok szerint tavaly június 26-án, a délelőtti órákban pécsi lakásában több késszúrással és ismeretlen eszközzel a fejére mért ütésekkel megölték a sértettet, a 81 éves egyedül élő asszonyt, majd a lakásból értéktárgyakat vittek el. Ezek közül több porcelánszobrot értékesítettek is Pécs különböző zálogházaiban.

Nem kizárt ugyanakkor az sem, hogy további elkövetők is képbe kerülnek, a nyomozás ugyanis még korántsem zárult le – tudtuk meg a rendőrségtől, ám a zsaruk a nyomozás érdekeire tekintettel nem árultak el több részletet.