Több mint 19 ezren a nyitóhétvégén az állatkertben

A szombaton a nagyközönség előtt megnyílt pécsi állatkert látogatóinak száma még az előzetes várakozásokat is felülmúlta. Az 1,8 milliárd forintból felhúzott, megújult vadasparkba több mint 19 ezren látogattak el.

hirdetés

A hivatalos péntek délutáni megnyitó előtt a délelőtt folyamán a pécsi általános iskolák első osztályosai nézhették meg először a fókákat, az oroszlánokat, a krokodilokat vagy éppen a pumákat a megújult mecsekoldali élményparkban.

A legkisebbeket pénteken öt busszal vitték fel az állatkertbe, így 28 pécsi iskola 52 osztályának 1315 elsős kisdiákja vehette birtokba a gyönyörű környezetben lévő és 2014 után ismét látogatható létesítményt.

állatkert, hl06

Ugyanakkor szombaton és vasárnap mindenki kedvezményesen, a 14 éven aluliak pedig ingyen mehettek be az állatkertbe. A karszalaggal rendelkezőket mindkét nap 9-9 busz szállította térítésmentesen a létesítménybe nyitástól zárásig, sőt, vasárnap akkora volt az érdeklődés, hogy az előzetesen kalkulált félóránkénti járatokat sűríteni is kellett.

Mint azt Papp Zsuzsanna, az állatkert gyűjteményvezetője elmondta, az előzetes várakozásokhoz képest is többen érkeztek hozzájuk a nyitóhétvégén, hiszen kisiskolásokon kívül  összesen 17 700-an lépték át a kapukat, így 13 millió forint bevételük keletkezett a jegyeladásokból.

Ideiglenes vezető jön
Az állatkert vezetésében június elsejével változás lesz, Szatyor Miklós igazgatónak ugyanis lejár e hónap végén a szerződése, közös megegyezéssel távozik a létesítménytől. Helyére a Biokom Kft.től Borbás Károly érkezik ideiglenesen, aki díjazás nélkül látja el feladatát. A későbbiekben keresnek új igazgatót, akinek az lesz a feladata, hogy megerősítse a marketinget, s minél több látogatót hozzon el a pécsi vadasparkba.

 

 

  • Pita

    Kurva sok minden gyanús az egész állatkert körül, ez már szinte semmiség. Talán az állat állomány hullása legalább befejeződik. Persze a cápa haláláról a pécsma nem írt egy nyikkanást se.

  • Thomas Cheesee

    “aki díjazás nélkül látja el feladatát”. Mit várunk valakitől aki nem kap pénzt a munkájáért? Ez érdekes. Nem???