Egymilliárdból újít fel a Tettye Forrásház

Újabb pályázati forrásokhoz jutott Pécs városa, az idei évben így 800 millió forinttal többet fordíthatnak a meglévő víziközmű-rendszer felújítására, fejlesztésére. Összesen 1,135 milliárd forintból korszerűsíti a hálózatot és a létesítményeket a Tettye Forrásház Zrt., hamarosan városszerte indulnak a teljes vízellátás és szennyvízkezelés biztonságát növelő munkálatok.

hirdetés

A pécsi szennyvíztelepen a homokkiemelést végző gép cseréjével már megkezdődtek a 2014-re tervezett rekonstrukciós munkálatok, a városlakókat a forgalmas utakon szükséges munkavégzés miatt érintő felújítások többsége azonban az elkövetkező hónapokban startol. Több mint 5200 méter hosszan újul meg a városi ivóvízhálózat idén, a szakemberek elöregedett, a szolgáltatás biztonságát veszélyeztető vezetékeket, szerelvényeket cserélnek le többek közt Kertvárosban és a keleti városrészben, hosszú időre garantálva több ezer felhasználó stabil, kiegyensúlyozott ellátását.

A Bálicsi úton például 790 méternyi új vezeték kerül a földbe, ez lesz az egyik legjelentősebb munkálat az év során. Mivel a környéken több oktatási intézmény is található, a szakemberek – csakúgy, mint a József Attila, vagy a Táncsics utca esetében – nyárra ütemezik a munkálatokat, hogy a szeptemberi iskolakezdésre ne kelljen az autósoknak munkagödröket kerülgetniük.

A Tettye Forrásház Zrt. a környékbeli települések és Pécs vízigényét legnagyobb arányban kiszolgáló víztermelő kutakat is korszerűsíti: gazdaságosabban működő, új szivattyúk hozzák majd fel az ivóvizet a mélyből a pellérdi és tortyogói vízbázis területén a jövőben. Ugyancsak fejlesztik a szennyvíztelep létesítményeit a legújabb technológiák alkalmazásával, amelyek hatására gördülékenyebbé válik a tisztítást irányító műszaki kommunikáció.

A társaság egyébként az idei évben is kitüntetett figyelmet fordít a víziközmű-rendszer felújításokhoz kapcsolódó támogatott pályázatokra annak érdekében, hogy minél több forrást fordíthassanak a rendszer értékének megőrzésére. Ezek a fejlesztések is azt a célt szolgálják, hogy a pécsi ivóvíz a jövőben is minden tekintetben megfeleljen az uniós és magyar előírásoknak.

  • Mikor

    javítják ki az Éles dűlőben okozott károkat?Már négy éve vitték itt a szennyvíz vezetéket az út azóta katasztrófa,a környék meg szemétlerakó a Tettye autók erre járnak de a szemetet nem vitetik el, pedig vízbázis sok ágat égettek a napokban is a nyugati ipari út menti vasúti híd közelében.Mármint a Tettye csak a víz tisztasága fontos a levegő nem?Még ajtókat is égettek a vasalás darabok ott vannak a hamuban!Környezetszennyezésért fel kellene őket jelenteni!

  • Pécsi

    A Keleti kft helyett most a Platinabau végzi?