Több tucat rendelő újul meg Pécsen

Rendelő1

hirdetés

Teljesen megújul októberig a Testvárvárosok terei, a Polgárszőlő utcai és a Mikszáth utcai rendelő, így 15 ezer pécsinek lesz kényelmesebb az orvoshoz járás. Egy bejelentés szerint a következő években még több tucat épület eshet át teljes rekonstrukción több százmillió forint értékben.

Az utolsó pillanatban pécsi lobbinak köszönhetően sikerült 60 milliós uniós támogatást Pécsre terelni a még 2007 és 2013 közötti pályázati pénzekből rendelők felújítására. A pénzből 13 praxisnak otthont adó három épület kap új nyílászárókat, korszerű tetőzetet, modern villamos- és vízhálózatot, kényelmes várótermeket.

Rendelő4

Mint azt Csizi Péter országgyűlési képviselő a Polgárszőlő utcai rendelőben tartott sajtótájékoztatón elmondta, a 400 ágyas 13 milliárdos felújítása, a Lánc utcai járóbeteg-ellátó központ modernizálása után ideje volt, hogy az egészségügyi fejlesztések a háziorvosi, gyermekorvosi rendelőkig is eljussanak.

Ehhez a parlamentben komoly lobbimunkát végzett országgyűlési képviselő, mondta el már a Rózsadombi térségben még 2010-ben megválasztott önkormányzati képviselő, mai alpolgármester, Őri László.

A korszerűsítések a tervek szerint folytatódnak, ugyanis, ahogy azt Csizi elmondta, a városban több önkormányzati tulajdonú rendelő vár korszerűsítésre. Hozzátette: 2020-ig több ütemben a remények szerint több tucat további épület újul meg uniós forrásokból, míg a már korszerűsített intézmények bútorzatát, eszközeit is cserélik.

Rendelő3

Korábban Princz János, a praktizáló háziorvosok szervezetének megyei vezetője is üdvözölte a felújításokat és a terveket lapunknak nyilatkozva, hiszen, mint mondta, a háziorvosi rendszer finanszírozása az elmúlt években nem tette lehetővé a modernizálásokat, s az önkormányzatok is alig tudtak ilyesmire költeni.

Dr. Gőcze Ildikó, a Polgárszőlő utcai körzeti orvos is megerősítette mindezt. Mint azt lapunknak elmondta, a 30-40 éve épült ingatlan, amelyben dolgozik, még nem esett át komolyabb felújításon. Amióta több mint egy évtizede beindította a praxisát, csak apróbb munkákra volt pénz, például az évenkénti tisztasági festésre.