Tüskésrét már a kutyásoké is!

A kutyák itt szabadon játszhatnak

Tüskésrét folyamatosan fejlődik, a nemsokára megépülő új sportpályák és focipálya a mozgás szerelmeseinek kedvez majd, de a pécsi kutyások is végleg szívükbe zárhatják a parkot, hiszen május 19-én a réten átadták a város legújabb kutyafuttatóját!

hirdetés

Feltehetően sokan emlékeznek még arra, hogy Tüskésrét milyen elhagyatott, lepukkant, veszélyesnek is mondható hely volt, mielőtt 2015-ben átadták azt a korszerű szabadidőparkot, mely mára a pécsiek egyik kedvenc helye lett, ahol kedvükre sportolhatnak, pihenhetnek, sétálhatnak családjukkal, barátaikkal.

A park a sportolók kedvence

A tüskésréti fejlesztések azonban nem álltak meg a pár éve, egy magánberuházás révén felépült futópálya és a wakeboard-pálya átadásával, az csupán az első lépés volt a terület felvirágoztatásának ma is tartó folyamatában. Pécs ugyanis nemrég 155 millió forintot nyert a park további bővítésére, melynek köszönhetően a közeljövőben új játszótereket, sportpályát, erősítő és nyújtóeszközöket, egy műfüves focipályát és egy új illemhelyet is kialakítanak Tüskésréten. És persze ne feledkezzünk meg a parkba tervezett haditechnikai élményparkról sem, melynek tervei már el is készültek. Ezen felül nemsokára a városi közgyűlés elé kerül egy új előterjesztés is, mely a park északi részén lévő domb hasznosításáról szól.

A kutyák itt szabadon játszhatnak

A nagy, összesen több mint 400 millió forintos (uniós pénzekről van szó) fejlesztések mellett azonban szükség van olyan kisebb újításokra is, melyek mégis sok ezer pécsinek tehetik szebbé az életét. Mindezt Csizi Péter országgyűlési képviselő mondta pénteken a Tüskésréten átadott új kutyafuttatón. Bizony, a park most már nem csak a kocogók, edzők és sportolók Mekkája, hanem a pécsi kutyásoké is!

Minden kutyatartót vár a város szabadidőparkja

Közel sem a legdrágább fejlesztés ez a parkban, de talán az egyik legfontosabb, hiszen Pécsett több mint tízezer kutyatartó van, az új futtató átadása pedig nekik szól – mondta az országgyűlési képviselő, majd emlékeztetett arra, hogy a város a pécsi Kutyavilág Alapítvánnyal együttműködve már több kutyafuttatót is felújított a városban. A tüskésréti egyébként a negyedik új futtató, amit az elmúlt években kialakítottak Pécsett – tette hozzá Csizi Péter.

Csizi Péter és Schmidt Csaba adta át az új futtatót

Schmidt Csaba, a Kutyavilág Alapítvány vezetője elmondta, hogy ugyan a parkban engedélyezett volt eddig is a kutyasétáltatás, azonban a kutyások és nem kutyások közötti esetleges összetűzéseket és feszültségeket megelőzendő, szükség volt egy olyan helyre is Tüskésréten, ahol az ebek kedvükre garázdálkodhatnak és póráz nélkül élvezhetik társaik társaságát. A felelős állattartás alapja ez – folytatta –, hiszen kedvenceinknek meg kell adni a kellő mozgásteret és lehetőséget a szabad játékra.

hirdetés

Hirdetés

8 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szerintem jó lenne ha nem lenne senki annyira önző A. Zimmer , nem hiszem, hogy nincs nagyobb gondja mint egy éppen a botjával sétáló (sportoló idős ember), vagy a mama aki a babakocsival gyorsgyalogol ,pl. én, aki pótnagyiként teszem ezt, mert nekem szükségem van a mozgásra és képzelje, ennyire vagyok képes csak 65 évesen. A baba alszik és én mindig szembe megyek a futókkal, hogy félre tudjak huzódni ha egymás mellé érünk. Addig míg én ezt teszem, a baba anyukája kocog körbe körbe. Jó lenne ha ezt az egy sávot ne tartsa senki kizárólag a sajátjának. Ha nehezen viseli a többséget, akkor kocogjon, fusson másutt. Nem járda kell, mert a flaszter éppen annyira nem jó gyorsgyaloglásra, vagy bottal járásra az izületetnek mint önnek a futásra. Nem köpök, és nem ba…gatom a telefonomat. De ugy azt is tapasztalja, hogy ketten hárman is futnak egyszerre időnként egymás mellett? Nem kellene kötekedni és morgolódni, hanem inkább a konténer Wc-t harsogják inkább! Miért nem ez a legfőbb problémájuk? Sokszor látom, hogy a futó letár a pályáról és elvégzi dolgát a zöldbe-gondolom ez sokkal nagyobb probléma. Szemetes is kevés van uram, padok is lehetnének pl. az idősebbek időnként megpihenhetnének.

  2. Ezekben teljesen igazad van, sajnos amíg csak a futópálya van, addig tényleg ez lesz.

  3. Teljesen egyetértek! Viszont kellene pluszba a pálya mellé még egy járda körbe az egész tó mellett, amin tényleg lehetne sétálni, biciklizni.

  4. Nem a kerülgetéssel van gond, hanem azzal, hogy képtelenek betartani azt a pár egyszerű szabályt, hogy ne köpjön a pályára, ne biciklizzen rajta, figyeljen oda, hogy ne ott végezze a kutya a dolgát és a legjobb pedig az, amikor még a gyerekére sem képes figyelni aki össze-vissza a futók elé rohangál, mert ez neki a játék. Anyuka közben meg a telefonját basztatja.

  5. Én is egy “kerülgető” futó vagyok, de sosem jutott eszembe mérgelődni ezen, ugyanúgy joguk van ott sétálgatni, nekem meg nem lesz semmi bajom egy 40 cm-es változtatástól. Persze lehet, több embernek rossz tapasztalatai voltak eddig, én megköszönöm mindig, ha félrepattannak, amikor jövök, de nem várom el.

  6. Most már csak az kéne elérni ennyi szép fejlesztés és ötlet mellett, hogy a futópálya tényleg a futóké legyen és ne kelljen kerülgetni a bottal sétálgató nyugdíjasokat, vagy éppen a kutyát vonszoló és babakocsit tologató kismamákat. (a kerekesekről nem is beszélve)

Comments are closed.