Fillérekért üdülhet az Erzsébettel

A kispénzűeknek lehet nagy segítség

Még több üdülésre, gyerekeknek számos nyári táborba lehet jelentkezni az Erzsébet Program keretében. Az állam az Erzsébet-utalványokból származó 3,5 milliárdos hasznot költi üdülési lehetőségek támogatására.

hirdetés

Hargitai János megyei kormánymegbízott sajtótájékoztatón jelentette be Pécsen, hogy tavaly több mint 2700 ember, köztük 1800 fiatal és gyermek vett részt az Erzsébet Program keretein belül táborokban, üdüléseken. A rendszer már harmadik éve fut idén az étkezési, üdülési utalványokból származó profitból.

Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő elmondta: az állam fenntartja, sőt évről évre tovább bővíti a lehetőségeket. Mint mondta, olyanok is eljuthatnak a program segítségével a Balatonra vagy más közkedvelt hazai úti célokra, akik korábban nem tudtak üdülésre költeni. Kiemelte: különösen a gyermekek számára tartogat meglepetéseket az idei év is.

Gyerekek is táborozhatnak a pénzből
Gyerekek is táborozhatnak a pénzből

Nagy Anna, a program szóvivője elmondta: idén először hat napközis Erzsébet-tábort tartanak a leghátrányosabb kistérségekben, valamint újdonságként szintén hat tábort szerveznek fogyatékkal elő gyermekeknek. Összesen 58 féle Erzsébet-tábort hirdettek meg, közülük 20 eddig nem szerepelt a kínálatban. A táborok minden gyerek számára nyitottak, jelentkezéseket legkésőbb március 20-ig, illetve a keretösszeg kimerüléséig fogadnak.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 62 pályázatot hirdetett meg, a programra idén 3,5 milliárd forintot biztosít az alapítvány. Az Erzsébet-programban az elmúlt két évben mintegy negyedmillió ember, közülük 100 ezer gyerek kapott üdülési lehetőséget, köztük sokan voltak olyan tizenévesek, akik még életükben egyszer sem voltak nyaralni, illetve olyan nagycsaládok, akik szintén nélkülözték a közös kikapcsolódást.

A nyugdíjasoknak kiírt fürdőbelépésre jogosító pályázat iránti nagy érdeklődést mutatja, hogy a létszámkeret január 15-én kimerült, a nyugdíjas szociális üdülési pályázat január 20-án zárult le, összesen mintegy 34 ezer nyugdíjasnak biztosítva pihenési lehetőséget.

Nagycsaládosok és fogyatékossággal élők számára továbbra is nyitottak a szociális üdülési pályázatok, amelyek felnőtteknek 5000, gyerekeknek pedig 2500 forintos önrész mellett nyújtanak üdülési lehetőséget. A részvétel költségeit a legtöbb esetben 90 százalékban finanszírozzák.

A programra bárki jelentkezhet, a részletek az erzsebetprogram.hu internetes címen érhetőek el vagy 06/1 371-3242-es telefonszámon kérhető felvilágosítás.

 • Olvasó

  Tisztelt Korb Zoltán. Mielőtt cikket ír, nem ártana tájékozódni:

  erzsebetprogram.hu:

  “Közlemény
  2014. február 03.
  Rendkívül népszerűek a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Erzsébet-program keretében meghirdetett pályázatai. A mai napon (2014. február 3. 18.00 óra) a létszámkeret kimerülése okán, a pályázati határidők lejárta előtt, lezárásra kerültek a nagycsaládosok és a fogyatékossággal élők számára hirdetett lehetőségek is.”

  A cikk megjelenése: 2014.02.07-e

  Ui: Majd legközelebb…

 • re cinikus realista

  Nyilván igaza van, de mit tegyen az, aki tisztességesen dolgozik és mégis szegény? Hová mehet? Tönkre.

 • cinikus realista

  A programban való részvétel jövedelemhez kötött, az egy főre eső jövedelem nem haladhatja meg a minimálbért. Három 14 év alatti gyerekkel számolva 17500 forint a program önrésze. Ehhez a kiválasztott szálláson még hozzáadódik az idegenforgalmi adó, az ellátás (ha olyan szállást választanak ahol az nincs), az utazási költség. Így teljes a kép. A programot nem a “szegénységben” élőknek találták ki, hanem a tisztességesen dolgozóknak.

 • vackor

  Apuka!

  Csak egy baj van, senki nem gondol bele, hogy 1 gyerekkel is élhetnek családok szűkösen és nekik semmi sem jár, még a családi adókedvezmény sem.

 • Apuka

  Attól, hogy ti orbitális baromságokat írogattok ide, még ez a program jó és hasznos és nagy segítség a nehezebb sorsú családoknak. Szerencsére ők tudják ezt és tesznek arra a hülyeségre, amit itt összehordtok.

 • re Incike

  A 3 gyermek már nagy család. Nagyon sok minden ingyen vagy kedvezményesen jár ezeknek a családoknak jövedelemtől függetlenül. Nagyon sok politikus, képviselő is van, akinek 3 vagy több gyermeke van. Ugye ők sem minimálbérért ülnek a parlamentben.

 • Incike

  Nagyon jó lehetőségnek tartom a rászorulóknak. Tavaly is volt ez a lehetőség, számomra akkor is gyomorforgató dolgot hallottam ezzel kapcsolatban. Házunkban is lakik nagycsalád három gyermekkel. Mesélték hogy, 1 hétig Zánkán nyaralt a két nagyobb gyermek fejenként 2500 Ft ért. Miután kinyaralták a gyermekek magukat, másnap indultak az Adriára két hétre, majd még hazánkban kirándultak. A család igen jómódú, nem egy autóval rendelkeznek, több ingatlannal, bejárónő, vasalónő, minden van.
  Kérdem én, azért mert három gyermeket ” nevelnek” mindent lehet? Miért nem kérnek jövedelem igazolást, és miért nem rászorultsági alapon döntenek arról ki visznek e programban nyaralni?
  Tessék kérem elgondolkodni ezen!!!