Új gázvezeték: több kátyú?

Bukdácsolnak, toporognak, fékeznek, lassítanak, megállnak. Hetek óta kerülgetik a kátyúkat az útfelbontás miatt a pécsi autósok és gyalogosok a Klimó György utcában. Ráadásul a veszélyekre semmilyen útjelző tábla nem figyelmeztet. Az munkát megrendelő E-on szakemberei azt ígérik: napokon belül rend lesz.

hirdetés

Több mint tizenöt centiméter mély lyuk, kiálló fém fedlapok és szlalomozó autósok. Több hete ez jellemzi Pécs egyik legforgalmasabb belvárosi utcáját, a Klimó György utcát. Útfelbontást jelző tábla viszont nincs, csak néhány deszka jelzi, hogy az érintett útszakaszon az autósoknak lassítaniuk kell.

A munkákat megrendelő szolgáltatónál, az E-onnál azt mondták, munkavédelmi hiányosságokat tapasztaltak az általuk megbízott alvállalkozónál, aki ráadásul nem is teljesítette időre a feladatát, ezért lecserélték. Ennek ellenére azt ígérik, amint jobb lesz az idő, még ezen a héten leaszfaltozzák az érintett útszakaszt.

– A városban ekkora volumenű gázrekonstrukciós munka nem volt még. Sajnos egyes alvállalkozóink nem tudtak a kellő minőségben teljesíteni. A kellemetlenségért elnézést kérünk – szabadkozott Varga Ivett, az E-on szóvivője.

Pécsett tavasz óta cserélik a régi gázvezetékeket újra, ezért több utcát is feltúrtak, amelyek új burkolatot kaptak. Egyébként a Magyar Közút is aszfaltozik Pécs főútvonalain. Azt mondják, amit még lehet, megcsinálnak a fagy előtt. Néhány nap van már csak hátra ugyanis, amíg még útjavítást lehet végezni.