Új kutyafuttatóval bővült a keleti városrész

Már birtokba is vehették a helyiek és házi kedvenceik a Teleki Blanka utcában kialakított kutyafuttatót, amelyet az ott lakók kezdeményezésére alakított ki a Biokom NKft. és a terület önkormányzati képviselője.

Jó ideje szerettek volna már egy kulturált kutyafuttatót a Pécs keleti városrészében lakó kisállattartók, amivel már a 2019-es önkormányzati választások után meg is keresték a terület képviselőjét, Hencsei Zsoltot.

– Amikor képviselő lettem, azonnal megkerestek a helyiek ezzel a megoldásra váró problémával – mondta el a PécsMa érdeklődésére Hencsei. – Látva ezt, csináltunk egy igényfelmérést, és kezdetben három helyszín jött szóba, ahol esetleg ki lehetne alakítani az új kutyafuttatót. Végül a Teleki Blanka utcai óvoda melletti területre esett a választás.

A munkával pedig már el is készültek. A terület rendezésének, és a kutyafuttató kialakításának költségét a Biokom és Hencsei Zsolt, saját képviselői keretéből finanszírozta.

– Nagy köszönet ezért a Biokomnak, ugyanis rendkívül nyitottan és támogató módon álltak a kérdéshez – szögezte le a politikus. – A végeredményt elnézve pedig remek munkát végeztek a cég szakemberei. Egy teljesen körbekerített, rendezett, padokkal és hulladékgyűjtő edényekkel felszerelt kutyafuttatót tudnak most már használni a környéken lakók, és kedvenceik.