Új szórakozóhelyek nyíltak a belvárosban

Az elmúlt hónapokban egyre több új szórakozóhely nyílt Pécsett. Van köztük diszkó, kávézó és kocsma is.

hirdetés

Sokan húzták le a rolót az elmúlt években a pécsi belvárosban, de szerencsére többen vannak azok, akik tartják magukat. A helyzet még inkább javulni látszik, ugyanis az utóbbi időben számos új hely nyílt. Ezekből válogattunk.

Aminek még kell egy kis idő

A Kako Café nevű, keleti hangulatot idéző bár októberben nyitott a Király utcában. A kávézót két afgán unokatestvér üzemelteti, akik mindenképp szerettek volna egy ilyen stílusú helyet nyitni a városban.

kakaó3
Keleti hangulat várja a vendégeket

– A hétvégék nagyon jók, de a hétköznapok még sajnos gyengék, be kell indulnia a helynek – mondta Boda Zsolt, pultos-felszolgáló. – Kedvezményekkel, bor- és pálinka kóstolókkal, illetve különböző akciókkal próbálunk imponálni a vendégeinknek – teszi hozzá. Valentin-napra is teljes gőzzel készülnek.

Azok, akik betérnek a Kakoba a csokis és banános sört is kipróbálhatják, csocsózhatnak, hétvégente pedig a hastáncosok ringó csípőinek kerülhetnek a bűvöletébe.

Ami már beindult

A Lezser bárkonyha áprilisban debütált a Király utca- Széchenyi tér sarkán, ott, ahol előtte évekig egy “szellemkocsma” volt (amit ugyan béreltek, de nem üzemeltettek). Éppen ezért voltak, akik óva intették a tulajdonosokat a nyitástól.

lezser4
Pesti dizájnnal csábítanak

– Mielőtt megnyitottuk a bárkonyhát, felmértük a többi pécsi üzletet, illetve, hogy mi a hiány – fogalmazott Bolla Dávid, üzletvezető. – A dizájnt és az étel-ital választékot pesti minta alapján alakítottuk ki, a külföldiek például imádják az ilyen jellegű éttermeket. Olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ami újdonság, viszont nem lóg ki a sorból – tette hozzá.

A Lezser rögtön a nyitást követően beindult, sikere azóta is töretlen. Most ők is a Valentin-napra készülnek, külön figyelmet szentelve a dekorációnak és az ünnepi menünek.

A Jam Döner és Pizza ugyan már nyitva van egy ideje a Ferencesek utcájában, azonban népszerűsége még csak nyár óta tart. A finom, helyben sütött tésztának egyre kevesebben tudnak ellenállni.

jam2
A helyben sült tésztától különleges a döner

– Azért mertünk belevágni, mert egyetemi város lévén Pécsen sok magyar és külföldi diák tanul, akik reményeink szerint állandó vendégeinkké válnak – magyarázta Czakó-Budai Annamária, üzletvezető. – Azonban még kevesen ismerik a helyet, sajnos, de úgy gondolom, aki egyszer megkóstolja valamelyik ételünket, visszajön.

Ebédidőben a környéken dolgozók körében népszerű a hely, minden más időpontban a diákok töltik meg az éttermet.

Új szórakozóhelyek is próbálkoznak

Minden hétvégén ingyenes belépéssel várja a bulira éhes fiatalokat a Széchenyi tér legújabb szórakozóhelye, a Cortés. Pénteken International Student Partyn tombolhat bárki, aki betöltötte a 18-at. Szombaton este éjfélig pedig a hölgy vendégeket lepik meg egy ajándék koktéllal.

cortes2
Ingyenes belépéssel, ital akciók

A szintén újonnan nyílt Ikon Club és Bárban leginkább az rnb és a house zene kedvelői szórakozhatnak pénteken és szombaton, a Jókai téren. Ingyenes belépéssel és különböző italakciókkal kedveskednek vendégeiknek.

Némi csendespihenő után újra megnyitott a Szalaiusz Klub, immár Szalaiusz Blues & Jazz Clubként. Itt azokat várják elsősorban, akik szeretik a blues-t és a jazz-t, illetve hol halkabb, hol hangosabb zene mellett szeretnek egy jót sörözni vagy enni az egzotikus melegszendvicseket.

szalaiusz
Majd’ minden este szól a zene.

 • Éva Mihály Amichay

  Minden új hely egy új remény! Ha az újak szívvel-lélekkel csinálják, az érezhető a helyen, és oda fognak menni a vendégek. A Lezserben már jártam – nagyon szeretem ezt a stílust, de a kiszolgálásnak még van hová fejlődni. Ezzel együtt, ha csak tehetem, oda fogok menni – persze, ahhoz kell egy rendes WIFI!
  http://podo-pro.hu/pavakek-promenad/

 • X

  http://podo-pro.hu/pavakek-promenad/ ( A Király utcához – ill. egy kicsivel tovább is.)

 • szöcs

  Aa Jam döner nagyon finom, a kiszolgálás a legjobb a városba.

 • pufó

  …azt se feledjük, hogy a Szalaiusz klubnak eredetileg SzalaiANUSZ klub volt a neve 1-2 hétig…. 😀

 • pepe

  Tipikus pesszimista magyar embertípus vagytok mind! Ha végre van valami, ami nem negatív, az baj, mert irigyek vagytok. Gyerek szoba nélkül felnőtt szőrszálhasogató örök elégedetlen akárkik, akik a szánalmas és unalmas életüket kommenteléssel próbálják meg feldobni… Ha kivételesen nincs mit szidni, ti akkor is, csak azért is! Az ilyen hozzáállás miatt tart itt a magyar nép…

 • Sanya

  A Rengeteg azért zárt be, mert a gazdag kiscsávónak elment a kedve az egésztől! Megunta. Ennyi. Most majd más homokozót talál magának. Ismerem (a helyet is).

 • váltó

  Mindenkinek igaza van!Vezető váltást -mindenki ezt akarja!!!!!!!”

 • Lol

  giga:

  igen, azért írtam zárójelbe, hogy a nagynagy sikerpropagandát árnyaljam.:Ö

 • zsolt

  “Reális”! sok igazságot írtál,de az újságírók nem a te bérenceid. ezt egyik sem meri leírni…

 • polly

  Armani? Pestikém, te annak is örülhetsz, hogy lik van a seggeden. Igyál egy banános sört a Kako-ban, te tahó. Vendégem vagy.

 • Reális

  Ez a bizonyos pesti?Szegeny vagyik a jora a csillogasra,csak a lenyeg mellett. megy el.Tudja vajon ,hogy milyen egy furuja??Vedd es edd!Biztos most is a bevasarlokozpontban van,vasarolja a mukajat a trendi diktalt divatos gatyaja melle.Ha nem mondjak melyik az idealis szi iden mit veszel fel?
  Fogyasztoi tarsadalom,armani cinabol!at vagy ba sz va

 • Reális

  A kaki bar egy szanalmas. gicccsss!
  A lezser egy kispolgari kopia a kifuto modellek kozul.
  A szalaiusz egy haveri uzlet apropenzert kiadva,elmeleti verszegeny csira.
  A discoonak nevezett galamb sz.a.r os udvarban,haaat-inkabb nem kommentelem.
  De!!!Egy onelegult barom megalomaniajat tukrozi,amely tarsul bunozessel kejelgessel. alamizsna osztogatasa a szorakozni vagyo embereknek.Meg egy ezresert is tobb jar egy culturhazban videken.-ott tisztelik a vendegeket.gagyiiiiii!!!!

 • vicc

  Volt már valaki a kako bárban??? Iszonyú gyenge, szerintem a poharakat is vízzel mossák el! Erről cikket kell megjelentetni???

 • pecsi

  Ezt a cikket a Pécs Holding rendelte meg? Túl sok volt már a belváros pusztulását bemutató cikk Barna “úr”??? Pedig sajnos az a valóság!

 • Reális

  Megrendelt reklam a barnaek cegenek. ez a gyenge iras.Valami. biztato hulyeseget kell irni a tajekozatlan polgarnak.Ez az ot hely nyeri meg a valasztast a holding berenceinek.Biztos vagyok benne,hogy ezeket az uzleteket nem ezek fogjak ismet kiadni.premium uzletenkent 1.5 mill a naploponak.Na???

 • Bogyó

  Köcsög pécsiek? Ha-ha….de úgy látszik mégis itt vagy te majom…

 • giga

  Lol.. a cikk pont, hogy az új helyekről szól, talán végig kellene olvasni az írást 😉

 • Lol

  (2 hete zárt be a Ferencesek utcájában egy Rengeteg nevű hely.)

 • Mecsek

  Kedves Pesti! Nem a ruha teszi az embert tartja a mondás, sajnálom hogy hazánk különleges városáról így vélekedsz , de persze teljes mértékben megértünk hiszen te biztos egy nagyon gazdag ember vagy aki olyan márkák nélkül mint az Armani nem tud élni. De azt te is tudod hogy ez az ember nem te vagy te egy egyszerű budapesti ember vagy akinek az IQ szintje sajnos kicsit lejjebb helyezkedik az átlaghoz képest. Ha pedig úgy gondolod nyiss egy Armani boltot Pécsen és akkor már számodra sem lesz porfészek.

 • Pesti Te az emberiség szégyene

  vagy az Armani üzlet utáni vágyaddal, tudod az un. = ugynevezett /ezt a Te kedvedért írtam ide, mert gondolom a nagy világmárkák utáni sóvárgásodban ezt a rövidítést sem érted. te pesti k….g!))))/ nem a világmárkás üzletek határoznak meg egy várost, ill. azon belül az embereket!!!!!

 • caesar

  Szia Pesti!
  Úgy érzem nem mehetek csak úgy el szó nélkül egy ilyen proli írása mellett, ezért egy pár szót szólnék hozzád Pesti majom. Gratulálok! Ekkora baromságot minden bizonnyal csak egy túliskolázott idétlen tud irni. Amikor pedig életed első Armani gatyájában szeretnél tündökölni Pécs utcáin kérlek szólj és szivesen körbekisérlek a magam köcsög pécsi módján…..

 • Pesti

  Egy videki porfeszek marad Pecs, ameddig nincsenek vilagmarkas uzletek a belvrosaban! Inni, enni mindenki fog, az nem kunszt! Na de mikor lesz Armani? Kocsog pecsiek.

 • pecsman

  Hajrá Veronika!