Újabb 200 munkahely Pécsen

A csaknem 150 éves múltra visszatekintő, évente 3 milliárd eurós  forgalmat bonyolító német Hellmann Worldwide nyit részleget Pécsett. Az elsősorban logisztikával foglalkozó nemzetközi vállalat Pécsen pénzügyi  szolgáltatásokat nyújt az anyacég számára.

hirdetés

A cég magyarországi vezetője és Csizi Péter országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatójukon ismertették a részleteket.

– Elsődleges feladatunk, hogy minden lehetséges módon érjük el, új munkahelyek legyenek Pécsett, indítsuk be a helyi gazdaságot. Erről szól a Pécs2020 Program és az alig egy hónapja a kormánnyal aláírt megállapodás. Az  amerikai Harman pár hete érkezett Pécsre, ezúttal pedig azt jelenthetem be, hogy a Hellmann Worldwide Logistics is Pécset választotta – mondta Csizi Péter.

Pécs országgyűlési képviselője szerint a cég a képzett pécsi fiatalok és a nyelveket beszélő fiatal közgazdászok számára jelent majd jövőképet és lehetőséget azért, hogy ne hagyják el szülővárosukat.

A Hellmann Worldwide Logistics 134 országban van jelen és mintegy 15 000 alkalmazottal kínál szállítmányozási és fuvarozási szolgáltatásokat ügyfeleinek világszerte. Az anyacég jelenleg Európában hajt végre átszervezést, amelynek keretében a hazánkban működő Hellmann Shared Service Center Kft.-t jelölte ki központi európai szolgáltató egységeként, így került szóba a pécsi terjeszkedés ötlete.

– Körbejártuk az országot tavaly és azért választottuk Pécset, mert itt megvan minden, ami a cég számára fontos – mondta Sata Előd, a vállalat ügyvezetője.  – A Pécsi Tudományegyetemen sok a tehetséges és képzett egyetemista, nyitott és segítőkész volt a városvezetés, támogatások, pályázati lehetőségek felkutatásában segítettek, jó kapcsolatot tudtak kialakítani a közgazdaság-tudományi karral is – magyarázza Sata Előd.

Hellmann Shared Service Center Kft. ügyvezetője szerint Pécsett pénzügyi és egyéb szolgáltatásokat nyújtanak majd az anyacég számára. Először közel 100 munkatársat vesznek fel, Pécsett végzett egyetemistákra alapoznak, akik rendelkeznek pénzügyi, számviteli, könyvelési, közgazdasági és IT-ismeretekkel. Felerészben kezdőket, felerészben tapasztaltabb munkaerőt keresnek. A cég egy belvárosi magántulajdonban lévő ingatlant bérel majd a munkavégzésre. A munkaerő toborzását már meg is kezdték.

Későbbiekben további száz főt foglalkoztatnának, ám esetükben már nem feltétlenül lesz szükség a felsőfokú végzettségre.