Végre! Újabb másfél milliárd Pécsnek

Egy látványterv a tervezett új vásárcsasnokról

Újabb közel másfél milliárd forint támogatás érkezik Pécsre, miután a Magyar Közlönyben október közepén megjelent az erről szóló kormányhatározat. Csizi Péter országgyűlési képviselő szerint a pluszforrás a Modern Városok Programban megfogalmazott célok végrehajtására érkezett.

hirdetés

A Modern Városok Program keretében Pécs eddig 31,40 milliárd forintnyi uniós forrással számolhatott. A nemrég megjelent kormányhatározat értelmében ez az összeg 1,34 milliárd forinttal emelkedik, így a baranyai megyeszékhely összességében 32, 74 milliárd forinttal gazdálkodhat – akárcsak néhány más megyei jogú város, amelyek szintén kisebb-nagyobb többletforrásban részesültek.

mvp pluszforras

Csizi Péter országgyűlési képviselő elmondta,  Pécs a korábban már elindított projektre, így a bölcsődék és óvodák felújítására, aquaparkkal kibővített sportközpontra, vagy éppen a vásárcsarnokra szánt forrásokat már lekötötte. Szintén e körbe tartozik többek között a pécsi TV-torony környékének fejlesztése, illetve a lebontott Magasház területén megvalósuló beruházás is.

A kormány éppen ezért döntött a pluszforrás odaítéléséről, a mostani 1,34 milliárdos többlettámogatás konkrét felhasználásáról egyelőre még nem született döntés.