Újabb öt busz érkezik

Folytatódik a pécsi közösségi közlekedést biztosító Tüke Busz Zrt. járműparkjának megújítása, miután a társaság nemrég két korszerű, használt Volvo típusú autóbusz bérléséről döntött, pénteken pedig már a megvásárolt öt új autóbuszt is bemutatják.

hirdetés

Csizi Péter alpolgármester szerdán hivatalos Facebook-oldalán jelentette be: már javában zajlik az új autóbuszok műszaki átvétele. Mint mondta, pénteken 10 órakor érkeznek a Széchenyi térre, ahol mindenki megtekintheti őket, ezt követően pedig Kertvárosban is bemutatják a csuklós buszokat.

csizi péter buszcsere3
Már folyik a műszaki átvételük

Az alpolgármester közölte, a gépek már a Volvo és a Rába együttműködésében készültek, s a korábbiakhoz hasonlóan ezek is alacsonypadlósak, korszerűek, s a tervek szerint a kertvárosi vonalakon állnak majd munkába. Csizi Péter hozzátette, ezekkel már 42 új busz közlekedik Pécsen, de a programot tovább folytatják.

csizipéterbuszcsere2
Hamarosan a mindenki használhatja a buszokat

Mint megírtuk, a tervek szerint 4 milliárd forintból vásárolnak új buszokat a társaság számára még idén. A pénz szakmabeliek szerint negyven-ötven csuklós buszra vagy 70-80 szólóra is elegendő lehet, azaz egy ilyen üzlettel már a buszpark közel kétharmadát kizárólag új járművek alkothatnák – remények szerint az év végére.

 • Gerencsér Dávid

  Nem hogy minden pécsi örülne annak hogy a régi műszaki gondokkal küszködő buszokat lecserélik új klímás buszokra! Most(tisztelet a kivételnek) itt háborognak, hogy mi ezen az új? , stb…örülnétek hogy a polgármester ilyen nagymértékű beruházásra tesz szert!!! Győrben itt CREDO IKARUS meg RÁBA premier 091 291 van! és most csak a városiról van szó…Nem klímás buszok, csak a sofőrnek van egy régi szar aztán kész!!! Úgy hogy azért nekem egy szavam se lenne pécsi lakosként!!!

 • Pécsi

  Miért kell állandóan bemutatni az új buszokat? kell egy hír, hogy van megint 5 új busz és kész. csizinek kell a szereplés? Már mindenhonnét ő folyik.

 • Csirko

  Kovi!
  Én 19,órát dolgozom minden másnap,ünnepek alatt is!260 km-ert teszek meg ezalatt,úgy hogy folyton megállok,elindulok.Jegyet adok,pénzel dolgozom.És meg kell felelnem az utasoknak,ha jó kedvem van ha rossz.
  Mit vársz még tőlünk?

 • kovi

  mindenre van pénz csak arra nincs amire kellene.ezzel az 5 buszal nem lesz jobb a kőzlekedés max a sofőrőknek lesz jobb .igy is elvannak nagyon kényelmesedve.mindig azért sirnak mert kevés a lové.tőbbet kellene dolgozni nem sirni állandoan .akkor jobban keresnének

 • öregpécsi

  Nem értem,hogy mi a gond a buszok színével?Amúgy a zöld szin üde,a tavaszt mutatja és nagyon barátságos.
  Szerintem,teljesen mindegy,hogy milyen színű,csak végre már cseréljék le a régi,csörgő,zörgő 20 éves Ikaruszokat.
  A kutyát nem érdekel,hogy a buszok nem “pécsi színeket “képviselnek.
  Érdekes módon az első merdzsók sem a pécsi színeket színeket képviselték,csak a pécs fideszeseknek voltak kifogásaik arra,hogy hangosak.
  Merre közlekednek a bérelt volvók,mert én csak egyet látok-fehér-és a 73-as vonlán közlekedik 9.29-kor a Fagyöngy utcai állomásról.

 • 24-es járat kertváros felé.

  Buszok jönnek mennek de a legnagyobb elensége megmarad a Tüke Busz Zrt-nek. /ami nem más mint az utas/

 • Tweeknek

  Rosszul tudod. 2014. 03. 31-ig EURO V. is lehet ha még tavaly megkérték rá a gyártási engedélyt. Egyébként nekünk választóknak kéne dicsekednünk velük mert mi vettük és nem a Csizi. Őt is mi tartjuk el.

 • szöcs

  Van sok posztkomcsi akiknek semmi sem jó. Öröm làtni hogy végre lecserélik az öreg’25 év feletti buszokat.

 • geográfus

  Mióta megy a nyalás? A Rába semmit sem csinált ezekkel a buszokkal…

 • Zöldelő

  Természetesen örülök az új járművek, mert tényleg nagyon kellenek !!!!
  Csak valahogy nem sikerűl mostanság a VÁROS színeit megvalósítania, a Tüke Busz Zrt-nek. Lehet hogy ez ilyen nagy problémákat jelent, hogy az elkészült buszokat , ha kérik milyen színüre fessék le ? Mert így ebben a formában, eléggé TARKÁRA sikerült az eddig meglévő flotta.

 • Tweek

  Károlyi György

  Jelenleg egyetlen magyar autóbuszgyár sem rendelkezik olyan busszal, amibe Euro 6-os előírásoknak megfelelő motor építhető be, az EU szabályai szerint pedig ilyet az unió területén idén január 1-től már nem lehet forgalomba hozni.
  Egyébként ha nem nyomtatott nagybetűvel írsz, és a mondatvégi írásjeleket is a magyar helyesírásnak megfelelő számban használod, akkor is mindenki érteni fogja az irományod.

 • Károlyi György

  – NEM TALÁLTAK MAGYAR AUTÓBUSZT? – HÁT EZEN MÉG EGY NYOMORULT EMBLÉMA SINCS AMI MAGYAR!!! EZ EGY OLYAN VOLVO AMI LENGYEL GYÁRTMÁNY, ÉS MI BENNE A RÁBA?????

 • re Tanu

  Én azért a helyedben nem dicsekednék ilyen szintű pénzügyi analfabetizmussal…

 • Tweek

  @Csupacsupsz

  Mivel a Tüke Busz arculata pont ez az árnyalatú zöld, gyanítom, hogy ez lesz későbbiekben a hivatalos szín.
  A Credók csak azért strandkorlátkékek, mert eredetileg a fővárosba készültek.

 • Lacibácsi

  A szín majdnem mindegy. A lényeg ideje volt már lecserélni az öreg járgányokat. Magyar, nem magyar, lengyel, svéd…, pedig az ígéret az volt, hogy magyar terméket vesz a város. De legalább ígéret az volt. Az egységes arculatra pedig csak annyit ez jutott. Magyarország megújul, Hajrá Magyarok…..

 • 007

  4 milliárdnak a feléböl csuklós buszt venni másik feléböl szólót

 • 007

  Véleményem 2 és 2 milliárdbol az egyik 2 milliárdbol csuklos busz a màsik feléböl szólo

 • Bubbaloo

  Hozzátenném én is, hogy ezekhez a buszokhoz semmi köze a Rábának. Egy csavar sincs benne, ami magyar hozzáadott termék lenne.
  Ellenben a tender szerint bilikék színben kellett volna érkezniük (á lá BKK flotta).
  Feltenném az evidens kérdést, ha kéket kértünk és zöldet kapunk, nem kellett volna visszazavarni az 5 buszt, hogy nem ezt kértük? Ezért hülye a magyar, mert mindent letolhatnak a torkán. Nekem mindegy milyen színű a pécsi buszpark, de ideje volna kiválasztani a nyerő színkombinációt…

 • Cica

  Nem mindegy milyen színe van???? Nem az a lényeg!!!! Inkább arra kéne odafigyelni,hogy két hét múlva ne legyen tele grafitivel mint a többi!!!!! Na meg a rágógumi ugye!!!

 • csakegyvélemény

  Színes a társulat egységes arca, nincs rajta mit vitatni! ez így jó, minden új buszt kipróbálhatunk, és busztúrára invitálhatjuk a turistákat 😀

 • jé.

  szép-szép, de annyit javítsátok már, hogy 100%-ban lengyel. nincs benne magyar alkatrész.

 • valaki

  Jó lenne valóban egységes arculat. Kiváncsi vagyok majd a választások után mennyire drágulnak a jegyek, bérletek.

 • Bárki aki nem márki

  Na akkor a Csizi “minden utca sarkon átadok egy buszt” Péter ezekkel is eljátszadozhat majd kampány célból!.
  Öt busz, öt napi elfoglaltság a város öt különböző pontján.

 • Tanu

  Hitelből könnyű!

 • mrx

  én legközelebb pink színűt szeretnék aztán jöhet a lila! 😀

  Azért kicsit lehetne figyelni az egységes arculatra ez is hozzá tartozik a város képhez…

 • Csupacsupsz

  Kék, Kék-fehér, kék-sárga, sárga, fehér, zöld. Következő 5 busz lehetne piros színű, olyanunk még nincsen :DDDDDD
  Amúgy lesznek ezek egységesítve, vagy ahogy esik úgy puffan?

 • Némmá!

  Ez a ***** meg mit vigyorog?