Újra vádat emeltek a buszeladás miatt

Hiába szüntették meg idén tavasszal a Keczer László elleni pert, az hamarosan újra elindulhat. A volt PK-vezér idején adták el egy kézzel írt számlával a város buszait. Milliárdos kárt okoztak ezzel. 

hirdetés

Tavasszal szüntették meg az eljárást a Pécsi Közlekedési Zrt. volt vezérigazgatója, Keczer László ellen, akit korábban különösen nagy értékben elkövetett hűtlen kezelés bűntettével vádoltak.

Az első fokon eljáró bíróság 2,4 milliárd forintos károkozást állapított meg amiatt, hogy az előző városvezetés idején eladták, majd visszabérelték a város buszait. A Pécsi Törvényszék ezért első fokon hét év börtönbüntetéssel sújtotta Keczer Lászlót a különösen nagy értékben elkövetett hűtlen kezelés bűntette miatt. Ezt követően azonban a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla  úgy ítélte meg, a Pécsi Törvényszék által megfogalmazott tényállás hiányos, nem kellően felderített. Ezért új eljárásra kötelezte a Törvényszéket, és kérte, hogy a vádirat hiányosságait pótoltassa az ügyészséggel. Ez viszont akkor nem történt meg, így végül az eljárás megszűnt.

Így passzolták el a buszokat
Így passzolták el a buszokat

Nemrég azonban fordulat állt be az ügyben, és az ügyészség lépett.

Dr. Petréteiné dr. Malomsoki Csilla, a Baranya Megyei Főügyészség szóvivője közölte: megváltozott a vádiratban foglaltak minősítése, így nem különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével, hanem annak kísérletével vádolták meg a volt vezérigazgatót. A különbség az, hogy bekövetkezett-e a vagyoni hátrány, vagy sem – magyarázta a szóvivő.

Hajdu István, a Pécsi Törvényszék szóvivője elmondta, várhatóan hamarosan kitűzik az újabb tárgyalási napot, és még idén megkezdődhet a per.

Keczer László a korábbi eljárások során ártatlannak tartotta magát, mondván ő csak bűnbak. Szalay Ferenc, a várost képviselő ügyvéd pedig azt mondta annak idején, hogy egy másik polgári perben a bíróság már kimondta, hogy a Keczer idején megkötött, a buszok eladására, visszabérlésére vonatkozó szerződés semmis. Ennek következtében 1,2 milliárdos adótartozása keletkezett a társaságnak, ekkora kár biztosan érte a céget – vélte.