Utazzon el Indiába munka után!

Egy év szünet után idén ismét India Napot tartanak Pécsen a keleti kultúra iránt érdeklődők számára. A Zsolnay-negyedben délután négy órakor indulnak az ingyenes programok, amelyek között találunk koncertet, táncestet, ingyenes ételkóstolót, de még indiai ruhákba is belebújhatunk.

hirdetés

Mint azt Berki Eszter, a szervező indiai nagykövetség munkatársa lapunknak elmondta, a délután négy órakor kezdődő programok célja, hogy minél több embert megismertessenek az indiai kultúrával, gasztronómiával, a hatalmas és népes ország hétköznapjaival. A programsor délután négykor indul a Zsolnay Kulturális Negyed E78-as termében.

– Igyekeztünk úgy összeválogatni a programokat, hogy India szinte minden oldalából kapjanak ízelítőt az érdeklődők, mégpedig ingyen – magyarázta Berki Eszter.

Hennafestés is lesz
Hennafestés is lesz

A Páva Zsolt polgármester és Malay Mishra megnyitó beszéde után induló eseménysorban lesz filmvetítés, táncbemutató, bábelőadás, fotókiállítás is. A Napkelet Jóga Ház pedig hennafestéssel, vegetáriánus ételkóstolóval, ruhabemutatóval, a gyermekek számára pedig mandala színezéssel kedveskedik.

A különleges délután csúcspontja Pt. Satish Vyas indiai szantúrművész előadása lesz.

A cimbalomhoz hasonló húros hangszer megszólaltatója 27 éve rendszeresen koncertezik és készít felvételeket világszerte, különösképp az Egyesült Államokban, Angliában és Európában, Japánban. 1997-ben ő volt az egyetlen nem-európai zenész, akit meghívtak fellépni a velencei Mostra Mozart Fesztiválra. Sokoldalúságát mutatja, hogy néhány éve vendégzenészként játszhatott a világzenét és dzsesszt játszó fúziós csoporttal, a Silk-kel, akik a neves vokalistát, Shankar Mahadevant, az ütőhangszerek mesterét, Shivamanit, az ismert zongoristát/zeneszerzőt és billentyűst, Louis Bankot, illetve Karl Peters basszusgitárost kísérték Londonban. Az Edinburgh-i Fesztiválon is volt alkalma zenélni Skóciában.