Utcai kosárpályák készülnek a pécsieknek

Ha minden jól megy, már jövő tavasztól használni lehet azokat az utcai kosárlabdapályákat, amelyeket Kertvárosban és a Rókus dombon épít meg a Rátgéber László nevével fémjelzett akadémia alapítványa.

hirdetés

– A város folyamatosan próbál olyan együttműködéseket kötni, amelyekkel megpályázható állami pénzekből tudunk létrehozni az utcai sportolást elősegítő létesítményeket. Mivel a város a társasági nyereségadó forrásaira nem pályázhat, ezért alapítványokkal vesszük fel a kapcsolatot, hogy például a meglévő, viszont leromlott állapotú sportpályákat felújíthassuk – magyarázta lapunknak Páva Zsolt polgármester.

Ilyen lenne a Krisztina téri
Ilyen lenne a Krisztina téri

Az a terv ugyanis, hogy az egykori „ketreceket”, azaz vasrácsokkal elkerített bitumenes sportpályákat sorban felújítsák Pécsen a következő években.

A város első körben a Rátgéber László kosármester nevével fémjelzett alapítvánnyal vette fel a kapcsolatot. Az Expo Center mellett épülő leendő utánpótlás bázis mellett ugyanis Rátgéberék a városban több helyen is építenének kosárpályákat.

Ilyen pedig a belvárosi
Ilyen pedig a belvárosi

Az első négy helyét már ki is jelölték: a Krisztina téren, a jelenlegi füves sportpálya helyén lenne kettő, a Rókus dombon pedig másik kettő. Azt szeretnék elérni, hogy összesen 80 millió forintot kapjanak a beruházásra.

– Jó esély van a támogatás megszerzésére, bizakodunk, hogy a jövőben hasonló lehetőségekkel élve a városi sportpályák megújulhatnak. Úgy tervezzük, hogy a leendő létesítményeket civil szervezetek működtetik majd – mondta Páva Zsolt.

Kerestük Rátgéber Lászlót is a részletek kapcsán, de cikkünk megjelenéséig nem értük őt el. Úgy értesültünk egyébként, hogy a pályákhoz majd büfé és mosdó is kapcsolódik, sőt, a tervek szerint kisebb lelátok is épülhetnek és világítás is lesz.