A szomszédasszony ölt

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást a tavaly év végi emberölési ügyben. 

hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, Pécsett egy Hársfa utcai családi házban 2013. december 3-án a déli órákban holtan találtak egy 75 éves nőt, akinek halálát idegenkezűség okozta. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A helyszíni szemle, az adatgyűjtés és a tanúkihallgatások eredményeként a nyomozók hat órán belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható C. Lászlóné 50 éves pécsi lakost. A nőt a rendőrök elfogták, kihallgatása során feltáró jellegű beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy 2013. december 2-án ment át idős szomszédjához, a vele kialakult vita vezetett a tragédiához. Az áldozat ékszereit magához vette, melyekkel távozott a helyszínről.

Az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottal szemben a rendőrök a nyomozást különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2014. július 14-én befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldték.