Vajon milyen ajándékot kaphatnak, akik segítenek a cuki szőrmókoknak Pécsre kerülni?

Félidőhöz ért a Pécsi Állatkert közösségi finanszírozási kampánya. A vöröspanda-kifutó megépítéséhez szükséges kétmillió forint 26 százaléka gyűlt össze, miközben a kis pandák hamarosan első születésnapjukat fogják ünnepelni. A pécsi zoo bízik benne, hogy a közösségi összefogás segítségükre lesz ebben a nehéz évben, és a kifutót annak erejéből tudják majd megépíteni! A vörös pandák születésnapjára különlegességgel is készülnek.

hirdetés

Mint olvasható a pécsi zoo lapunkhoz eljuttatott közleményében, a kis pandalányok 2019. július 6-án látták meg a napvilágot Franciaországban, a normandiai Hermival-les-Vaux településen található CERZA Állatkertben. Az ikerpár Pécsre költözéséről 2020 elején született fajkoordinátori döntés, köszönhetően annak, hogy az állatkert tavaly szeptemberben az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének teljes jogú tagjává vált.

Ilyen pirinyók voltak az ikrek! Most egyévesek lettek

Bár a zoo idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, az új koronavírus-járvány miatt nem sikerül minden programot és fejlesztést megvalósítania, ráadásul több tízmillió forint bevételtől esett el. Közhasznú tevékenységei támogatására azonban volt és van is lehetőség!

Ennek az összefogásnak állíthat emléket az elsőként, reményeik szerint minél nagyobb részben közösségi finanszírozásból megépülő vöröspanda-kifutó.

A támogatóknak különböző módon fejezik ki hálájukat: egyedi oklevéllel, nevük feltüntetésével a leendő kifutónál kialakított támogatói falon, de speciális túrára is várják a segítőket.

Jó lenne őt Pécsen látni!

Most pedig, hogy a Pécsre költöző kis pandák első születésnapjukat ünneplik, köszönetet mond az állatkert támogatóinak. Így aki július 6–12. közt 25 ezer forint vagy a feletti támogatással járul hozzá a kifutó megépüléséhez, azoknak még egy aranyos pandaplüsst is adnak.

Sajnos nem lehet majd az élő állatkák elvinni, de ha adakozunk, aranyos plüsspandát azért kaphatunk

A két kis panda Pécsre költözésével névadást is tartanak majd az állatkertben, a kampány alatt a két legnagyobb támogatást nyújtó személy, vállalkozás vagy közösség adhat nevet az ikerlányoknak.

A támogatásokat egy rövid regisztráció után a tokeportal.hu/pecszoo oldalon lehet megtenni paypal vagy bankkártyás átutalás formájában.

Köszönetnyilvánításra és a jelképes ajándékok átadására a kampány lezárását követően kerül sor – zárul a pécsi zoo közleménye.

hirdetés

Hirdetés