Vajon mit épít Pécsett az IKEA?

Nos, sajnos nem áruházat. Viszont a hazánkban nagyon népszerű svéd vállalat visszaveszi használt bútorait és vidéki átvevőpontokat is kialakít, többek között Pécsett – írja az Index. 

Az áruházlánc 2020-ban új, külsős, tehát nem IKEA által fenntartott átvételi pontok nyitását tervezi négy városban: Pécsett, Veszprémben, Kecskeméten és Debrecenben, jelentette be a vállalat a csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján.

– A vásárlók maguk választhatják meg, hogy hol és mikor szeretnék átvenni a megrendeléseiket. A házhoz szállítás kényelmes és megfizethető alternatíváját jelenti, ha a vásárló maga viszi haza a termékeket ezekről az átvételi pontokról – mondta el Federica Barberis, az IKEA regionális értékesítési vezetője.

Az átviteli pontok kialakítása mellett a lakberendezési vállalat célkitűzése, hogy 2030-ra teljes mértékben megvalósítsa az úgynevezett körkörös gazdaságot: vagyis minden új termékét úgy tervezi már a kezdetektől, hogy azok más célból felhasználhatók, helyrehozhatók, újrafelhasználhatók, újraértékesíthetők és újrahasznosíthatók legyenek annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb hulladék termelődjön.

A cég Magyarországon a tavasz folyamán fogja elindítani a „Bútorok második élete” elnevezésű szolgáltatását, melynek keretében visszavásárolja vásárlóitól az időközben feleslegessé vált bútorokat. Ezeket aztán a visszavásárlási áron értékesíti újra a leértékelt árú termékek részlegében.