Valaki elvitte a rekorder bírságot kapott autót

Miután idén január 31-én lejárt a behajtási engedélye a Suzukinak, elképesztően sok Mikulás-csomagot kapott a tulajdonosa. A kocsit csütörtökön vitték el. 

hirdetés

rekorder bírság

Érvényes behajtási engedély hiánya miatt  két és fél hónapon keresztül folyamatosan bírságoltak egy sárga Suzukit a pécsi Nagy Flórián utcában. Az autó ablaktörlője alatt szinte nem is fértek el a büntetések. A közterület-felügyelet parkolójárőrei  ugyanis 4800 forinttal büntették meg összesen 53-szor a sárga Suzukit, az összbüntetés már pedig már elérte a 250 ezer forintot. Sőt, miután vélhetően a pótdíjat is be kell fizetni, ez az összeg még tovább nőhet. Az autót azonban csütörtökön elszállították.

Lóczi Szidónia, a Biokom NKft. pr-menedzsere azt mondta, hogy nem a Biokom intézkedett, nincs is ilyen autója a cégnek, tudomása szerint pedig más hatóság sem járt el így az autóval.

bírság (2)
Rengeteg csomagot kapott, de nem a Mikulástól

A Biokom eljárási rendje szerint ha lejár a fizetési határidő, levélben szólítják fel a tulajdonost, ha ő nem jelentkezik, fizetési meghagyást kezdeményez a cég által megbízott ügyvédi iroda. Úgy tudjuk, hogy az autó tulajdonosa tavaly elhunyt, s vélhetően az örökösök most tudták rendezni az autó sorsát is.

A jelenleg is folyamatban lévő másik extrém tartozási ügy egy felszámolás alatt lévő pécsi céget érint, amely 20 autójával 253 mikuláscsomagot gyűjtött össze, tartozása meghaladja a 3,5 millió forintot.