Városháza: ők mennek, de nem tűnnek el (1.)

Nagy Csaba, Csizi Péter, Hoppál Péter. Csak három azok közül a meghatározó politikusok közül, akik Pécset irányították október 12-e előtt. Utánajártunk, melyik képviselőnek, mi lesz a feladata a jövőben, s mit csinálnak azok, akik távoznak a politikai életből. A győztes Fidesszel kezdünk.

hirdetés

Hoppál Péter: államtitkári szinten

Az már a tavaszi választások előtt eldőlt, hogy a leendő képviselők nem dolgozhatnak egyben az önkormányzatoknál is.

Vasarely mesterszak, Hoppál, Bódis (1)

Hoppál Péter nevét választások után rögtön államtitkári pozíciókkal hozták összefüggésbe, végül az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkárává nevezték ki. Országgyűlési képviselői munkája mellett, így emiatt sem lenne esélye pusztán Pécsen dolgozni. Arra lehet számítani, hogy segítségével több jut kultúrára a kultúra városában.

Csizi Péter: Pécs embere a házban

Csizi Péter alpolgármesterként is a legfontosabb területeket ellenőrizte, mostantól országgyűlési képviselőként lesz Páva zsolt meghosszabbított karja.

Csizi Péter1

Ő lesz ugyanis a város legfőbb lobbistája a házban, s a polgármester rajta keresztül próbál minél komolyabb kormányzati intézkedéseket kérni a pécsi érdekeknek megfelelően. Legfontosabb feladata az lesz, hogy minél több munkahely létesüljön a megyeszékhelyen.

Nagy Csaba: megyevezér

Nagy Csaba a rendszerváltás óta megszakítás nélkül minden ciklusban helyet foglalhatott a közgyűlésben és öt évig volt alpolgármester is. Ő közös megegyezéssel úgy döntött pártjával, hogy a Fidesz-KDNP megyei listáját vezeti az őszi választásokon.

Nagy Csaba

Az ő feladata Tiffán Zsolt utódjaként a megyei közgyűlési elnöki pozícióban az lesz, hogy elérje: Baranyába minél több fejlesztési forrás jusson az uniós milliárdokból, s azért lobbizzon, hogy a déli területeken több munkahely legyen.

Trombitás Károly: egyetemi koordinátor

Trombitás Károly összesen négy ciklusban dolgozott a városházán, többek között a gazdasági bizottságot is elnökölte.

Trombitás Károly1

Ő úgy döntött, hogy a jövőben nem kíván politizálni, s közéleti szerepet sem szeretne betölteni. Ahogy eddig is, az egyetemen dolgozik tovább vagyongazdálkodási koordinátorként.

Moór Eszter a közfoglalkoztatásban dolgozik tovább

Moór Eszter tevékenyen részt vett az elmúlt négy év önkormányzati munkájában, hiszen a Népjóléti és Sportbizottság élén számos feladat jutott neki.

Moór Eszter

Többek között a közfoglalkoztatási program koordinálását végezte, s Pécs új bérlakás-programjának kidolgozása, megvalósítása fűződik a nevéhez. Bár a közgyűlésben az újabb ciklusban nem foglal helyet, a közfoglalkoztatási programokat városházi munkakörben tovább irányítja.

Hegyi Ákos: főállású közgazdász

Hegyi Ákos azt mondta lapunknak, azért nem folytatja a politikai munkát, mert több kihívást, nagyobb feladatokat kap szakirányú diplomájának megfelelően a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft-nél.

Hegyi Ákos

Ott eddig a nagyprojekteket irányította, de esélyes a gazdasági főigazgatói posztra is. Kijelentette: tetszett neki a politikai munka, de nem kapott annyi feladatot, mint szerette volna, ezzel együtt a jövőben elvállalhat ismét felkérést, hiszen elkötelezett Fidesz-tag maradt.