Vége a tespedésnek: mozdulj már meg!

Nyáron könnyebb fogyni, mint télen. Ezt segíti az is, hogy ilyenkor a hosszú nappalok és a jó idő is szabadba csábít minket. No, és a lehetőségek tárháza is végtelen. A teljesség igénye nélkül összeszedtük azokat a sportolási alternatívákat, amiket kifejezetten nőknek ajánlunk és Pécsen is könnyen hozzáférhetők.

hirdetés

Biciklizés
Kezdjük az egyik legnépszerűbb sportolási formával, a biciklizéssel. Ha valaki két kerékre pattan, bizony nemcsak a strandra jut el könnyen, hanem a combjait és fenekét is formában tartja. A biciklizést persze nemcsak a bikinialkatúak végezhetik, molettebbeknek is bátran ajánlják. Ha pedig túl meleg van, akkor Pécs mellett rengeteg olyan úti cél van, ahol a hűs menetszélben élvezhetjük a megtett kilométereket. Orfűre elcangázni pedig nemcsak kihívás, hanem egy egész napos, jó program is lehet. Pécsről Orfűre pedig még bicikliút is segít bennünket, igaz van egypár kaptató benne, de nem szégyen tolni a kerékpárt, ha úgy van.
Mire figyeljünk:
A jó ruházat ennél a sportnál elengedhetetlen. Papucsban és hosszú nadrágban ne tekerjünk nagyobb távokat, mert az elakadhat a pedál és a lánckerék között. A legjobb, ha egy laza rövid nadrágot, pólót és sportcipőt húzunk. Vizet és egy kis csokit vagy szőlőcukrot is bekészíthetünk.
Ajánlott úti cél: Pécs-Orfű
Kalória: 2-300 kalória fél óra tekerés

Kerékpárút Orfűig és a Dráva mellett is halad
Kerékpárút nemcsak Orfű felé, hanem a Dráva mellett is halad

Úszás
Ha már eljutottunk Orfűre, akkor akár csobbanhatunk is a tóban, vagy a medencében, de ezt Pécsen is megtehetjük. Az úszás az egyik legintenzívebb sport, a víznek ugyanis 14 százalékkal nagyobb az ellenállása a levegőnél, így jobban megterheli a szervezetet, mint a szárazföldön végzett edzés. Arról nem is beszélve, hogy úszás során a levegővétel a tüdőkapacitásunkat is növeli, hiszen megfelelő tempóban és időközönként kell levegőt vennünk.

Mire figyeljünk:
Vigyünk magunkkal úszószemüveget és hajgumit. Ha pedig tehetjük, ne bikiniben, hanem egyrészes fürdőruhában ússzunk. Ezek segítségével már öröm a lubickolás. És persze felhevült testtel ne ugorjunk be a vízbe!

Ajánlott uszodák: Hullámfürdő, Pollack Strand, Nevelési Központ, Orfű
Árak: 350 forinttól -2000 forintig
Kalória: 2-300 kalória fél óra úszás

Úszás közben még barnulhatsz is
Úszás közben még barnulhatsz is

Futás
De a futástól sem szeretnénk senkit eltántorítani. Pécsen ugyanis késő este is végezhető e remek sport. Hiszen a nemrég átadott tüskésréti pálya ki van világítva, így itt a nyári éjszakában is lehet róni a köröket. Ez a körpálya pedig még egy speciális réteggel is el van látva, ami kíméli az ízületeinket. A futás előny, hogy elég egy jó kis sportcipő és máris neki lehet kezdeni. A legtöbb kalóriát ezzel a sporttal lehet elégetni, és kutatások bizonyítják, hogy aki fut, az kevesebbet stresszel.
Mire figyeljünk:
Mindig legyen nálunk víz, ha lehet, akkor szénsavmentes. Tüskésréten egyébként van egy csap, amiből inni is lehet.
Ajánlott pályák futásra: Tüskésrét, Malomvölgy, Mandulás (itt két körpálya közül is választhatsz)
Kalória: 300-400 kalória félóra futás

Még az anyukák is futásnak erednek
Még az anyukák is futásnak erednek a pécsi Tüskésréti tónál

Wakeboard
Ha már Tüskésréten járunk, akkor ki kell próbálni a wakeboardozást. A szörfözés ihlette extrém sportágat Pécsen több helyen is végezhetjük. Ezzel a sporttal kicsit úgy érezhetjük, mintha síelnénk és snowboardoznánk, csak éppen a vízen. A vízen lévő egyensúlyozás formálja a hasat, a comb izmait és szinte minden izmodat, amivel megpróbálod magadat a víz tetején tartani. Ez a sport kicsit extrémebb, mint a bicajozás, de az tuti, hogy társasággal egész napos kikapcsolódás is egyben.
Mire figyeljünk:
A megfelelő ruházat itt is szükséges, de a pályákon ellátnak mentőmellénnyel és bukósisakkal is.
Ajánlott pályák: Tüskésréti Central Wakeboard Park és Pécs-Somogyban a Berek wakeboard-pálya
Árak: 3400 forinttól
Kalória: 2-300 kalória félóra wakeboardozás

Igazi nyári sport a wakeboard
Igazi nyári sport a wakeboard

Jóga
Ha csendre vágyunk és nyugalomra, akkor Pécsen rengeteg helyen végezhetünk jógagyakorlatokat. Az anyukáknak jó hír, hogy már baba-mama és kismama jógát is tartanak több helyen. A jóga ellazít, átmozgat és teljesen új életvezetésre tanít. Aki próbálta, tudja: nemcsak a testet, de az elmét is keményen kezelésbe veszi. A baba-mama jóga segít a regenerálódásban, a szülés előtti alak visszanyerésében és a babával való bensőséges kapcsolat kialakításában. Azért is ajánljuk nyáron, mert vannak hűtő gyakorlatai is, ezáltal a legnagyobb melegben is jól eshet.
Mire figyeljünk:
Ha jógázni megyünk, akkor nagyon laza nadrágot és pólót viseljünk. Érezzük magunkat kényelmesen, csakúgy, mint otthon.
Ajánlott stúdiók: Pécsen legalább tizenöt helyen lehet végezni ezeket a gyakorlatokat
Árak: első alkalom általában ingyenes
Kalória: a jóga szerint a légzés a legfontosabb, itt nem számolnak kalóriákat

A gyakorlatokat bárhol elvégezheted
A gyakorlatokat bárhol elvégezheted