Vége a vadlomizásnak: teljesen átalakulhat a rendszer

Jelentősen átalakul a lomtalanítás a pécsi belvárosban, már ősszel csak előzetes egyeztetés után, megadott időpontban, házhoz menő szállítás lesz, amit külön kell kérni. 

hirdetés

– A lomtalanítás időszakában sajnálatos módon kritikus közállapotok alakultak ki, a kirakott lomok környékén bűnözői csoportok terrorizálják a lakókat, ami számomra elfogadhatatlan – egy polgármester nyilatkozta ezt idén tavasszal a nagy lomtalanítás után. Óbuda vezetője, Bús Balázs arra utalt, amit sokan láthatnak a fővárosban, ha lomtalanítás van: olykor szinte utcai harcig fajul a helyzet, a kirakott lomokat azonnal megszállják bizonyos csoportok, akik ebből akarnak haszonra szert tenni, a lakók meg a fal mellett közlekednek.

Éppen ezért merült fel, hogy a “nagy” lomtalanítás helyett csak megrendelésre, házhoz menő kocsikkal kellene megoldani a dolgot, így nem jelennének meg a lehetőségre a lomisok olykor fenyegető hadai.

Bár Pécsett ilyen apokaliptikus helyzet még nem alakult ki, a szolgáltató már jó előre lépett, és az idei őszi belvárosi lomtalanítás új rendszerben folyik majd.

Elektronikai hulladékot nem visznek el

A Dél-Kommal ugyanis előzetes egyeztetés után, írásbeli megrendelésre, az előre egyeztetett időpontban a szolgáltató házhoz megy. A változtatás oka a város tisztaságának megőrzése, emellett a lakosok számára is kényelmesebb ez a megoldás. A cégnél azt is kérik, hogy a szállítókocsi megérkezéséig ne rakjanak ki lomot az utcára.

Az új lomtalanítási rendszerben érintett belvárosi utcák és terek
Anna, Apáca, Aranyoskút tér, Bástya, Bercsényi, Boltív köz, Ciszterci Köz, Citrom, Czinderi, Dischka Gy., Dóm tér, Eötvös u., Esze Tamás, Fellbach tér, Ferencesek, Flórián tér, Főposta tér, Fürdő, Gábor, Goldmark Károly, Graz tér, Hal tér, Hunyadi János u. (Araditól délre), Irgalmasok, János, Janus Pannonius, Jókai tér, Jókai u. (Jókai tér és Rákóczi út között), József, Káptalan, Kazinczy, Király (Búza térig), Kisfaludy Sándor, Kisflórián, Kossuth tér, Lyceum, Mária, Mátyás Király, Megye köz, Megye, Munkácsy Mihály, Nagy Flórián, Papnövelde, Papnövelde köz, Perczel Miklós, Széchenyi tér, Szent István tér, Szent Mór (Megye és Anna u. között), Szepesy Ignác, Színház tér, Teréz, Tímár, Toldi Miklós, Várady Antal, Városház köz, Vörösmarty, Zrínyi Miklós

Az igényeket szeptember 22-én 14 óráig lehet benyújtani személyesen az ügyfélszolgálati irodákon (Pécs, Búza tér 8/B, illetve a Pécs, Siklósi út 58. szám alatt), postai úton: 7602. Pécs, Pf. 176 vagy szkennelt formában, elektronikusan megküldve a delkom@delkom.hu címre.

Az ehhez szükséges igénybejelentő lap, illetve további részletek ide kattintva érhetőek el.

(Kiemelt kép forrása: kozterulet-felugyelet.hu)