Vegyen Cadillacet a NAV-tól

Bár az ismert adótartozásokhoz képest nem túl jelentős összeget hozott, de így is egyre többen „látogatják” az adóhivatal elektronikus árveréseit. A NAV-nál is inkább netre dobják fel a kalapács alá kerülő tárgyakat. A Nagy Adósoknak persze alig van valamije.

hirdetés

Lehet venni üzletrészt pár ezer forintért, háromrészes nyomdaipari irkakészítőt – bármi legyen is az – másfél millióért, vagy éppen lerúgott Cadillacet 150 ezerért a NAV honlapján.

lerúgott cadilec
Vonzó ajánlat?
[box title=”Egy amcsi roncs 150 ezerért?”]A Cadillac Eldorado Touring 4.6 literes V8-as motorral rendelkezik. Első szélvédője keresztben törött. A jobb első lámpabura és az első lökhárító törött, a sárvédő sérült. A baloldali ajtó horpadt a sárvédővel együtt. Bal hátsó kerék defektes. A vízpumpa megszorult, az ékszíjtárcsák emiatt megolvadtak. A motor szétfagyott, üzemképtelen, az akkumulátor lemerült.[/box]

A Dél-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóság kommunikációs főreferense, Barlai Krisztina közölte, tavaly 38 millió forint bevétele volt a baranyai hatóságnak az árverésekből.

Összesen 693 különböző tételt árvereztek el az elektronikus felületen, a legmagasabb értékű egy 18 millió forintra becsült kocsi volt az ingóságok közül, de volt jó minőségű, ezer forintos ruhanemű is a meghirdetett tárgyak közt. Az ingatlanoknál több esetben is előfordult a 20 millió forintot meghaladó kikiáltási ár.

Barlai szerint a netes felület bevezetése óta nő az elektronikus árverések száma, egyre több a látogatójuk, egyre nagyobb a potenciális vevőkör is. A NAV ráadásul az elektronikus értékesítést helyezi előtérbe a hagyományos árveréssekkel szemben, amennyiben lehet, ezt szorgalmazzák.

pécsi nav

 

Nem véletlenül van ez így, hiszen ily módon a hagyományos árveréskehez képest magasabb, általában a végrehajtó által meghatározott becsértékhez közeli vételáron tudnak túladni a vagyontárgyakon. Barlai szerint az elektronikus felületen magasabb az érdeklődés, mivel a laikusokat a hagyományos árverésen való személyes részvétel, illetve az adóssal való személyes kontaktus gyakran visszatartotta.

Ugyanakkor a sikerek ellenére jelenleg csak néhány autót, egy nyomdagépet és egy motortesztelőt lehet megtalálni a baranyai árverési listán.

A NAV szóvivője szerint az a tapasztalatuk, hogy a tartozás nagysága és az adós vagyontárgyainak értéke nem áll egyenes arányban egymással, a nagyobb adótartozás nem feltétlenül jár együtt lefoglalható, nagy értékű vagyonnal.

Általában gazdasági társaságok a nagy adósok, melyeknek vagyona sok esetben nem nyújt fedezetet a tartozásra, esetükben felszámolási eljárást indítanak, hogy legalább ne nőjön a tartozásuk.

  • Palibá

    Ezeket csak bontásra ! 1 év is eltelhet – be nem fizetett csekktől a végrehajtó megérkezéséig -mire elveszik a járművet . Ebben az egy évben eltűnnek a légzsákok (40-60 000 ft/db), olajcsere zéró , szervizelések zéró . A képen látható nálunk ritka autóból szerencsés estben talán ha 100 000 ezret ki lehet árulni , másra nem jó csak bontásra , mint általában a lefoglat gépjárművek 80 %-ka .