Viccpártiak miatt komolytalanságba fulladt az ellenzéki EP-képviselőjelöltek vitája Pécsen

Nem hozott komoly eszmecserét az ellenzéki pártok vitaestje Pécsett, ahol a Magyar Kétfarkú Kutyapárt hangoskodó szimpatizánsai több sort is megtöltöttek. A vicceskedő megnyilvánulások mellett részletesen foglalkoztak a nők számával a pártlistákon és a különféle kutatóintézetek megítélésével is.

A Palatinus Hotel adott otthont az ellenzéki EP-képviselőjelöltek vitájának, amin hat párt képviselője vett részt. A szigorúan, másodpercre megszabott időkeretben zajló eszmecserét Gulyás Márton baloldali civil aktivista moderálta.

A vitaesten helyi kérdésekről nem esett szó, főként az uniós kihívásokról, hazánk irányvonaláról, a nemzetközi pártcsaládokról, a zöld politikáról beszéltek.

A 60-70 fős hallgatóság felét a sajtósok és a különböző pártok szimpatizánsai és aktivistái tették ki, közöttük nem kevés hangosan nevetgélő és folyamatosan beszélgető fiatallal, akik a Magyar Kétfarkú Kutyapárt helyi csapatát erősítették.

Momentumosok, DK-sok, MSZP-sek foglalták el a sorokat

Kóbor József, az LMP pécsi önkormányzati képviselője főként a zöld politikával kapcsolatban kapott kérdéseket. Elmondta, pályakezdő fiatal fizikusként éppen szembesült a csernobili katasztrófával, és annak Pécsre gyakorolt hatásával. Éppen ezért ismeri, milyen hatással is lenne egy atomtemető Pécs határában és miért is tartja felháborítónak a Paks II-es beruházást.

Tóth Bertalant, az MSZP elnökét saját népszerűségéről faggatták, arról, miként lehetséges, hogy ő a listavezető, miközben a kutatások szerint több szocialista párttársa is megelőzi ismertségben és kedveltségben – Szanyi Tibor, Ujhelyi István. Ám Tóth szerint számos olyan közvélemény-kutatás van, ami szerint a listavezetők között ő a harmadik legismertebb. Azzal, hogy ő a listavezető az MSZP-nél, üzenni szeretnének, hogy számukra komoly, nagy tétje van ennek a választásnak.

A jobbikos Gyöngyösi Márton a bérunióval érvelt és ezzel bizonyította pártja EP-képviselőinek munkáját az elmúlt években.

A DK-s Rónai Sándor minden hozzászólásában kitért az Európai Egyesült Államok eszméjére. Hosszasan bizonygatta listavezetőjüknek, Gyurcsány Ferenc feleségének, Dobrev Klárának alkalmasságát a feladatra, annak ellenére, hogy semmilyen politikai múlttal nem rendelkezik. Ő a legnépszerűbb és legismertebb a listavezetők között, mondta a Gyurcsány-párt képviselője.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt képviseletében érkező Victora Zsoltot többször szembesítették azzal, hogy pártja tulajdonképpen az apolitikus szavazók voksait gyűjti össze. Tulajdonképpeni programjukról, véleményükről az uniós kérdéseket illetően nincsenek ismeretek, szerintük nagyon humoros megállapításokon kívül. A viccpárt képviselője részéről azonban egyszer sem érkeztek konstruktív válaszok a panelmondatokon kívül, minden egyéb megnyilatkozást hangos tapssal és kacagással jutalmazott a mintegy kéttucat kutyapártos szimpatizáns.

hirdetés