Villámcsapás pusztította el az ötfős család otthonát

Tragikus reggelre ébredtek a Gyár utca lakó: kiégett egy háromszintes ház, amelyben három gyermek élt szüleikkel. A családnak nincs biztosítása, a helyreállítás több millió forintra rúg az óvatos becslések szerint.

hirdetés

Talán az egyetlen jó dolog az, hogy éppen a papánál és a mamánál nyaralt az a három ikertestvér, akiknek otthona lakhatatlanná vált a reggeli vihar után.

tűz2
Az édesapa fotója a lángoló otthonukról

– Még jó, hogy nem kellett ezt átélniük – mondta meggyötörten Krizsovszki György, a gyermekek édesapja, aki egyedül volt otthon, amikor a villám lesújtott a házra. A férfi éppen munkába indult, felesége ekkor már dolgozott.

lakástűz2
Rengeteg mindenük odaveszett

– Reggel fél hétkor hallottam a csattanást, éppen öltöztem, a villám az elektromos vezetékeken futott végig, az egyik konnektort egyszerűen kidobta a szoba közepére. Elindultam felfelé a lépcsőn, de ekkor már láttam, hogy lángol a felső szint, pillanatok alatt begyulladt a tető – mondta.

lakástűz
Szerencse, hogy nem voltak otthon a gyerekek – mondta György

A tűzoltók hiába értek ki percek alatt, a felső szintet már nem tudták megmenteni, a gyermekek – két 12 éves lány és az egy szem fiú – tetőtéri szobája is kiégett. Abba pedig szörnyű belegondolni is, mi lett volna, ha gyermekek szobájukban alszanak a villámcsapáskor.

lakástűz4
Elképesztő pusztítást végzett a villám

Nem volt biztosításuk a házra, és a férfinak rendszeres jövedelme sincs, alkalmi munkából él.

– A Pintér-Konténertől kaptunk egy konténert, a Biokomtól várhatóan egy másik is érkezik. Az önkormányzat ideiglenes lakással segített. A Mediterrán Kft.-től pedig kedvezményesen vehetünk majd cserepet – mesélte a férfi.

Ugyanakkor azt nem tudja, hogy mennyibe fáj majd – ránézésre is több millióba kerülő – felújítás és azt sem, hogy arra miből lesz pénzük. Ráadásul az eső és az oltás miatt az alsóbb szintek is eláztak, sőt a villám vélhetően az elektromos készülékeiket is tönkretette.

Aki szeretne segíteni a családnak, írjon az info@pecsma.hu e-mail címre.