Vívhatunk és nyilazhatunk a pécsi állatkertben

Ilyen eddig még nem volt: a Pécsi Állatkertben vívhatunk, nyilazhatunk, vagy éppen kipróbálhatjuk Frédi és Béni autóját. Ez a hétvége a sporté és a szórakozásé lesz a mecsekoldali vadasparkban.

hirdetés

Rendkívül színes programokkal várja az állatkertbe látogatókat szombaton a Baranya Megyei Szabadidősport Szövetség és a PTE-PEAC vívószakosztálya az állatkert által szervezett sportos hétvégén.

Szeptember 17-én, szombaton 10-től 14 óráig családi sportnap lesz, amelynek keretében a papagájröpde mögött ki lehet próbálni az íjászatot, a tigrisek ketrece mögötti úton a pedálos traktorokat és Frédi-Béni autókat lehet majd meghajtani – kinek ne lett volna álma az, hogy egyszer maga is beleülhet egy ilyen szerkezetbe?

A szervezők a kisebbekre is gondoltak, így a Natura 2000 parkban lesz légvár, játszóház, de különböző játékokkal is kedveskednek a gyermekeknek.

Vasárnap 10-től 11 óráig azonban a vívásé lesz a főszerep a pécsi egyetem sportolóinak közreműködésével; ők flashmobot tartanak az állatkertben. Ennek előzménye is van, hiszen a Magyar Vívó Szövetség ötlete alapján 2015-ben a PTE-PEAC is csatlakozott a sportágat népszerűsítő nemzetközi villámcsődület-mozgalomhoz.

csoport

Tavaly a pécsi bazilika előtt jöttek összes talpig felfegyverkezve, hogy örömvívással asszózzanak a járókelők és nézelődők, valamint a miséről távozók megdöbbenésére – vagy örömére.

Idén a pécsi vívás képviselői egy igazán impozáns és különleges helyszínt választottak, hiszen a pécsi állatkertben ilyenre még nem került sor. Így vasárnap vélhetően komoly meglepetést fognak okozni a látogatóknak a teljes mértékben megújult, modernizált létesítményben. Sőt, akik szeretnének, bele is kóstolhatnak eme a sportnak a szépségeibe, s az alapokat is megtanulhatják.

Nem is akárki fog ebben segédkezni, hiszen a rendezvényen ott lesz Berta Dániel, a szakosztály junior világbajnoka, felnőtt válogatott kerettag, aki személyesen mutatja be a vívás alapjait.